Sari direct la conținut

Senatorii juristi sustin ca dosarul lui Pacuraru este confuz si neconcludent

HotNews.ro

Comisia juridica din Senat considera ca dosarul lui Paul Pacuraru este confuz si neconcludent. Dupa ce au studiat probele adunate la dosar de catre DNA si l-au audiat pe ministrul muncii, senatorii juristi au ajuns la concluzia ca „DNA fie nu a transmis Senatului intregul material probator, fie aceste probe nu exista”. Totusi, Comisia juridica recomanda ca cercetarea penala in cazul lui Pacuraru sa continue.

Dupa ce au avut acces la probele din dosare si le-au analizat, senatorii juristi au ajuns la concluzia ca „nu se poate stabili o legatura intre numirea lui George Romanescu in functia de inspector-sef interimar la ITM Gorj si obtinerea ori promisiunea de obtinere a unui beneficiu de catre Paul Pacuraru sau un apropiat al acestuia”.

„Din analiza continutului probatoriului inaintat de catre Directia Nationala Anticoruptie (inregistrarea unor convorbiri telefonice), membrii Comisiei juridice au constatat ca exista o flagranta contradictie intre acestea si afirmatiile cuprinse in adresa de inaintare a dosarului catre Senat (…) Ca atare, ori DNA nu a transmis Senatului intregul material probator sau acele elemente care sa sustina concluziile anchetatorilor, ori acestea nu exista”, se arata in raport.

Totusi chiar daca „materialul probator este neconcludent si confuz” cu privire la acuzatiile de mita, senatorii considera ca ancheta trebuie continuata, iar Senatul nu trebuie sa se substituie organelor judiciare intrucat „si-ar asuma raspunderea politica a refuzului cercetarii unui demnitar in legatura cu o fapta grava, savarsita in exercitiul functiei”.

Ministrul muncii si senatorul Paul Pacuraru este acuzat de procurorii anticoruptie de trafic de influenta si luare de mita. DNA a cerut avizul Senatului pentru a putea dispune inceperea urmaririi penale. Comisia juridica a analizat solicitarea DNA si dosarul lui Pacuraru si a elaborat un raport saptamana trecuta. Raportul recomanda declansarea urmaririi penale si urmeaza a fi votat in plenul Senatului in sesiune extraordinara.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro