Sari direct la conținut

DSP Argeş, sub conducere militară. Şefa Direcției, demisă după cazul medicului confirmat cu coronavirus care a continuat să opereze/ Demiteri și la Spitalul Județean

HotNews.ro
DSP Argeş, sub conducere militară. Şefa Direcției, demisă după cazul medicului confirmat cu coronavirus care a continuat să opereze/ Demiteri și la Spitalul Județean

Şefa Direcției de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, a fost demisă după ce un chirurg de la Spitalul Judeţean, care lucrează și la o altă unitate sanitară din județ, a mers la spital și a operat deşi avea simptome, iar ulterior a fost confirmat cu COVID-19. Conducerea DSP a fost preluată de un militar, fost comandat al Spitalului Militar Piteşti.

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a anunțat că şefa DSP Arges, Sorina Honţaru, a fost demisă, iar în locul ei la conducerea Direcției a fost numit col. dr. Alexandru Guiţă, fost comandat al Spitalului Militar Piteşti, scrie Mediafax.

A fost demis și directorul medical de la Spitalul Județean de Urgență Argeş, Teodor Cătălin Constantinescu. În locul acestuia, a fost numit medicul Gheorghe Frătoaica, fost doctor militar.

Deciziile au fost luate după ce un medic de la Spitalul Județean din Pitești a mers la spital și chiar a operat, deşi avea simptome de COVID-19.

Spitalul Judeţean este singurul non COVID din Argeș. Medicul nu a făcut gărzi doar la spitalul judeţean, ci şi la spitalul din localitatea Costeşti. De asemenea, şi soţia acestuia este medic și a mers și ea la spitalul din localitatea Călineşti, conform prefectului.

„Am declarat un fel de stare de urgenţă la spitalul respectiv, care este cel mai mare spital din Argeş, este un spital judeţean de urgenţă, singurul rămas ca non COVID, tocmai pentru că a preluat toate urgenţele de la nivelul judeţului. Din păcate, implicaţiile acestei situaţii se extind şi la nivelul altor spitale. Suntem în investigaţii, pentru că, în familia medicului sunt medici care lucrează în alte spitale, dumnealui a avut o gardă în alt spital”, a adăugat prefectul.

Deşi mai mulţi medici au fost testaţi săptămâna trecută, doctorul nu ar fi dorit să i se recolteze probe.

„Paradoxul este că în weekend-ul trecut la Spitalul Judeţean au avut posibilitatea să se testeze gratuit medicii cu teste COVID de PCR. A venit printr-o iniţiativă a societăţii civile, un echipament mobil şi s-au putut testa. Nici medicul, nici asistentele, nu au dorit sau nu s-au înscris. Nu au fost testaţi”, a mai susținut Emanuel Soare.

În acest moment, la spital este în curs şi o anchetă epidemiologică. Până acum, numărul contacţilor direcţi ai medicului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă este de aproximativ 50 de persoane – 24 de pacienţi, restul fiind cadre medicale.

De asemenea, s-a luat decizia închiderii Secţiei de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, iar Parchetul a deschis un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor în acest caz.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro