Sari direct la conținut

Coronavirus: Noi restricții în Polonia, barurile și restaurantele vor fi închise iar adunările publice limitate la cinci persoane

HotNews.ro
Coronavirus Polonia, Foto: Jaap Arriens/ Profimedia Images
Coronavirus Polonia, Foto: Jaap Arriens/ Profimedia Images

Polonia va închide restaurantele și barurile pentru două săptămâni iar adunările publice vor fi limitate la cinci persoane, a anunțat vineri premierul Mateusz Morawiecki după ce autoritățile au raportat un nou record de 13.632 de infecții înregistrate în ultimele 24 de ore, transmite Reuters.

Oficialii speră că noile măsuri vor încetini răspândirea coronavirusului, avertizând că fără acestea numărul de contagieri zilnice ar putea urca până la 25.000.

„Acțiunile noastre trebuie să fie mult mai decisive”, a declarat Morawiecki, anunțând că noile restricții vor intra în vigoare de sâmbătă.

„Ceea ce ne îngrijorează este viteza acestei creșteri [a numărului de cazuri]”, a mai precizat premierul polonez, cerându-le vârstnicilor de peste 70 de ani să rămână în case deși izolarea nu va fi obligatorie.

Guvernul va lansa o linie telefonică pentru ca vârstnicii să beneficieze de ajutor cu cumpărarea alimentelor și medicamentelor și intenționează să folosească voluntari militari pentru a face livrări.

Școlile vor rămâne în continuare deschise însă doar copiii de până în clasa a treia vor participa în persoană în timp ce ceilalți vor învăța de la distanță.

Sistemul sanitar polonez a început să cedeze sub valul de noi infecții, forțând guvernul să amenajeze spitale de campanie.

Ministerul sănătății a raportat 153 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore, în scădere față de recordul de 168 de fatalități stabilit joi, numărul total al persoanelor care și-au pierdut viața din cauza COVID-19 în această țară ajungând la 4.172.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro