Sari direct la conținut

SUA: Un costum gonflabil sub formă de brăduț ar fi răspândit coronavirusul într-un spital

HotNews.ro
Coronavirus SUA, Foto: Profimedia Images
Coronavirus SUA, Foto: Profimedia Images

Un spital din California făcea investigații luni pentru a stabili dacă un costum gonflabil purtat ca o deghizare de unul dintre angajații săi în ziua de Crăciun ar fi putut fi cauza unui focar de coronavirus care a infectat zeci de oameni și a dus la un deces, potrivit AFP.

Cel puțin 44 de angajați la centrul Kaiser Permanente din San Jose, lângă San Francisco, au luat Covid-19 săptămâna trecută și unul dintre ei a murit din cauza complicațiilor din cauza bolii, potrivit unui purtător de cuvânt al spitalului.

Este vorba ”un pom de Crăciun gonflabil inocent, cu un zâmbet mare și un nas roșu mare”, dar unii se întreabă dacă ventilatorul care făcea costumul să rămână umflat nu ar fi putut contribui la difuzarea picăturilor încărcate cu virus în aerul camerei de urgență.

Orice posibilă expunere la coronavirus „ar fi complet neintenționată și accidentală, întrucât persoana nu avea simptome de Covid și căuta doar să sporească moralul celor din jur într-un moment foarte stresant”, a spus purtătoarea de cuvânt a spitalului.

Potrivit televiziunii locale NBC, primul care a raportat informația, persoana decedată a fost un lucrător administrativ în departamentul de urgență. Canalul a citat un alt angajat al spitalului considerând că focarul ar fi putut fi cauzat de îngrijirea respiratorie efectuată într-o cameră care nu a fost concepută în acest scop.

Coronavirusul se răspândește în special prin picături emise de pacienți atunci când respiră, vorbesc, cântă, tușesc sau strănută.

Unii angajați de la centrul Kaiser Permanente primiseră deja o primă doză de vaccin împotriva Covid-19, dar organismul are nevoie de aproximativ două săptămâni pentru a produce suficienți anticorpi pentru a contracara infecția. Cele două vaccinuri autorizate până acum necesită, de asemenea, o nouă doză injectată trei sau patru săptămâni mai târziu.

Potrivit Kaiser Permanente, angajații care au primit prima injecție cu mai puțin de zece zile înainte nu ar fi, prin urmare, imunizați în ziua expunerii lor la coronavirus.

Spitalul a oferit teste rapide tuturor angajaților săi și a efectuat o dezinfecție amănunțită a secției de urgență.

California este unul dintre statele americane cele mai afectate de Covid-19 în prezent, cu peste 21.500 de persoane spitalizate.

Pandemia a ucis peste 350.000 de oameni în Statele Unite, unde au fost deja identificate aproximativ 20,6 milioane de cazuri.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro