Sari direct la conținut

Trei variante pentru Legea salarizării. Ministrul Muncii: Nu va exista niciun spor mai mare de 20%

HotNews.ro
bani-lei, Foto: Dreamstime
bani-lei, Foto: Dreamstime

Niciun salariu în plată nu va mai depăși salariul preşedintelui și nu va mai exista pentru bugetari niciun spor de peste 20%, conform noii legi a salarizării, la care se lucrează cu trei variante de anexe, a declarat miercuri ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Conform ministrului Muncii, noua lege a salarizării va fi făcută după patru principii, primul dintre ele fiind o ierarhizare atât în interiorul familiilor ocupaţionale, cât şi între ele şi ca niciun salariu în plată să nu mai depăşească coeficientul de 12, care este al preşedintelui.

  • „Va exista o grilă pentru administraţia publică locală, plafonarea sporurilor şi o bonificaţie care să fie legată de performanţă.(…) Nu va exista niciun spor mai mare de 20% per angajat.
  • Mai este important de spus că în acest moment avem gata partea de filozofie a legii.
  • Există trei variante de lucru pe anexe. Suntem în plină perioadă de consultări cu toate familiile ocupaţionale. Avem minimum două întâlniri în fiecare săptămână. Încercăm să terminăm consultările”, a declarat ministrul Muncii la Antena 3, conform Agerpres.

Ea a adăugat că, după finalizarea consultărilor, Banca Mondială va elabora cele trei variante de impact, care vor fi analizate în Coaliţie, apoi se va merge cu legea în Parlament.

Noua lege a salarizării este jalon PNRR pentru a patra cerere de plată pentru România. (Foto: Dreamstime.com)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro