Sari direct la conținut

Judecătorul acuzat de polițistul de la Anticorupție recunoaște că l-a sunat pe șeful DGA și că i-a trimis tânărului mesaje. De ce ar fi făcut-o?

HotNews.ro
Sediul DGA, Foto: AGERPRES
Sediul DGA, Foto: AGERPRES

Judecătorul Alin Sorin Nicolescu, care a fost acuzat de un politist DGA că l-a amenințat după o dispută în timpul examenului de licență, susține că nu a vrut să-i facă rău și nu i-a făcut plângere scrisă. Magistratul recunoaște însă că l-a sunat pe șeful DGA, Liviu Vasilescu, dar și că i-a trimis polițistului mesaje în care i-a zis că i-a trecut glonțul pe la ureche. De ce a făcut-o?

Într-o declarație pentru Epoch Times, Alin Sorin Nicolescu spune că șeful DGA îi e prieten și l-a sunat să-i reproșeze cum „se educă polițiștii în România”.

„Dacă voiam să îi fac rău, îi făceam sesizare scrisă. Studenţii s-au plâns de el: „ne denajează, ne perturbă”. A fost o discuţie informală, l-am sunat pe Liviu (Vasilescu n.r.) care e prietenul meu şi i-am spus: „Păi aşa îi educaţi pe poliţişti în România, e în regulă, în faţa a 200 de studenţi să mă facă nedemn de funcţia de judecător ICCJ, el care are 23 de ani? Păi ce facem cu societatea asta, cu lumea în care trăim?” atât a fost. M-a întrebat Liviu: „Vrei să îi faci plângere?” i-am zis că nu, n-am făcut în viaţa mea. I-am zis doar că nu e în regulă cum îi educă. Dacă nu pentru poziţia profesor student atunci pentru părul meu alb…Nu mai e respect, nu mai e nimic!”, a spus magistratul, susținând că „nu ştiam că l-au chemat şefii, habar nu aveam”.

Întrebat despre mesajele pe care i le-a trimis polițistului, el a recunoscut că a făcut-o, dar spune că a fost bine-intenționat.

„Ascultaţi-mă, i-am spus aşa „Băi, ţi-a trecut un glonţ pe lângă ureche, trebuia să îţi fac sesizare scrisă, trebuia să iau măsuri cu tine, că tolerăm o dată, de două ori… sper să înţelegi ceva din chestia asta!” Nu e în regulă ce se întâmplă cu generaţia asta. Şi îmi asum, ies în presă şi spun „Nu e în regulă, nu există respect!” Dacă eram rău intenţionat îi făceam sesizare scrisă, aveam susţinerea universităţii, aveam tot, nu se poate! Nu e posibil, sunt oripilat! (Vis-a-vis de steroizi) E un poliţist plin de tatuaje, plin de sus până jos, tatuat, asta e, altă generaţie, şi plin de muşchi, cu nişte muşchi din ăia mai merg şi eu la sală să mă întreţin, să-mi ţin mintea limpede, ştiu că nu poţi să faci muşchii ăia decât de la steroizi. Şi i-am zis „atenţie de la steroizi”, eu tot bine intenţionat!”, a mai spus el pentru Epoch Times.

Un subinspector din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), Serviciul Județean Anticorupție Olt, a susținut pe Facebook că șefii DGA l-au amenințat după ce a avut o dispută la examenul de licență cu judecătorul Alin Sorin Nicolescu, unul dintre cei care i-a achitat pe torționarii disidentului Ursu.

Polițistul îi acuză pe chestorul principal Liviu Vasilescu, șeful DGA, și pe adjuncta sa, chestorul șef Manuela Popescu, că l-ar fi obligat să meargă să-și ceară scuze de la magistratul de la Înalta Curte și l-au acuzat că a făcut instituția de râs, iar dacă nu-i convine să plece din Poliție.

Direcția Generală Anticorupție confirmă că polițistul care a acuzat presiuni a fost chemat pentru lămuriri după ce un cadru universitar a informat că a avut un diferend cu acesta care i-a prezentat legitimația de serviciu, însă discuția „a avut ca scop clarificarea unei situații”.

Potrivit DGA, față de ofițer nu s-a dispus nicio măsură disciplinară și că acesta nu se află în cursul vreunei cercetări de natură disciplinară.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro