Sari direct la conținut

VIDEO Consilierul de stat la Presedintie Daniel Moldoveanu, nasul lui Sorin Blejnar, audiat la DNA

HotNews.ro
Daniel Andrei Moldoveanu, consilier de stat la Presedintie, Foto: Presidency.ro
Daniel Andrei Moldoveanu, consilier de stat la Presedintie, Foto: Presidency.ro

Consilierul de stat in Departamentul Securitatii Nationale al Administratiei Prezidentiale, Daniel Andrei Moldoveanu, a fost audiat de procurorii DNA ca martor in dosarul de coruptie de la Portul Constanta, numele sau fiind folosit in discutii dintre senatorul Mircea Banias si Eugen Bogatu, au declarat surse judiciare, miercuri, pentru Mediafax. Daniel Moldoveanu este nasul de cununie al lui Sorin Blejnar, seful ANAF.

UPDATE – „Este de datoria oricarui cetatean, dar mai ales a unei persoane aflate in functie publica, sa sprijine, conform legii, anchetele derulate de procurori. Am fost invitat in calitate de martor si mi-am facut datoria”, a declarat Moldoveanu, pentru Mediafax, referindu-se la audierea sa la DNA.

Moldoveanu a dat o declaratie in calitate de martor ca urmare a faptului ca numele sau a fost invocat de mai multe ori in niste discutii dintre senatorul Mircea Banias si Eugen Bogatu, fostul director al Directiei Domenii Portuare din Constanta.

Potrivit surselor citate, Moldoveanu a declarat procurorilor anticoruptie ca il cunoaste de foarte multe vreme pe Eugen Bogatu, deoarece au facut scoala impreuna, dar ca nu l-a mai vazut de aproape sapte ani.

Referitor la Mircea Banias, consilierul a declarat ca a auzit de el dupa ce o persoana i-ar fi cerut sa se intalneasca cu senatorul. Intalnirea dintre ei nu a mai avut loc insa, deoarece senatorul nu s-a mai prezentat, context in care Moldoveanu nu ar mai fi dorit sa il intalneasca pe motiv ca ar fi neserios, a mai notat consilierul in declaratia sa, potrivit surselor citate.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/3de08b38a21a95f8f5a8e0b51ad743b5/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

In urma cu o zi, in legatura cu acest dosar s-a prezentat la DNA si fostul secretar general al Ministerului de Interne, Laurentiu Mironescu, acesta asistand la perchezitia informatica asupra celor trei laptopuri ale sale ridicate in urma descinderilor din Portul Constanta.

Laurentiu Mironescu, arestat initial in dosarul privind afacerile ilegale din Portul Constanta, a parasit arestul preventiv in urma deciziei din 21 iunie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Tot atunci au fost eliberati si Liviu Bratu – adjunct al sefului Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, Adrian Patrascu – ofiter de politie, comandant al „Grupului de nave” Constanta din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si Corneliu Paun.

Dintre cele 21 de persoane arestate in cauza, mai sunt in arest preventiv 14.

In dosar este cercetat si senatorul PDL Mircea Marius Banias, in cazul acestuia procurorii luand masura interdictiei de a parasi tara pentru 30 de zile, fiind acuzat de aderare la un grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la delapidare.

Eugen Bogatu, fostul director al Directiei Domenii Portuare din Constanta, este considerat de procurorii anticoruptie „leader” al grupului infractional, care derulau afaceri ilicite in Portul Constanta.

„Grupul infractional organizat” care s-ar fi constituit, potrivit procurorilor DNA, in vama Constanta, prejudicia bugetul de stat cu sume intre 50.000 si doua milioane de euro la fiecare transport.

„Sumele de bani erau cerute cu o frecventa zilnica, in cuantum cuprins intre o mie si 7.000 de dolari pentru fiecare transport. In aceasta modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat, in unele situatii, cu sume cuprinse intre 232.186,12 lei si 8.280.932 lei pentru fiecare transport de marfa introdus ilegal”, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro