Sari direct la conținut

Warner Bros. își cere scuze după ce comentariile despre meme-urile „Barbenheimer” au provocat indignare în Japonia

HotNews.ro
„Barbenheimer”, Foto: Chris Pizzello / AP / Profimedia
„Barbenheimer”, Foto: Chris Pizzello / AP / Profimedia

Studioul american de film Warner Bros. şi-a cerut scuze după ce un cont oficial al lungmetrajului „Barbie” a răspuns la meme-urile despre „Barbenheimer” cu imagini ale bombei atomice, scriu BBC și News.ro.

La imaginile care o înfăţişau pe Margot Robbie cu o coafură de tip ciupercă, contul oficial al filmului a răspuns că „acest Ken este un stilist”.

Lungmetrajul Barbie este programat să fie lansat în Japonia abia pe 11 august, la cinci zile după comemorarea a 78 de ani de la atacul cu bomba atomică asupra orașului Hiroshima.

Alte meme-uri care i-au înfuriat pe utilizatorii japonezi ai reţelelor de socializare includ una care îl arată pe Cillian Murphy, actorul care l-a interpretat pe fizicianul Robert Oppenheimer, purtând-o pe Robbie pe umeri printr-un oraş în flăcări.

Contul oficial al filmului a scris că „va fi o vară de neuitat”.

Warner Bros. Japonia a declarat că este „extrem de regretabil că s-a reacţionat de pe contul oficial al sediului american pentru filmul ‘Barbie’ la postările pe reţelele sociale ale fanilor ‘Barbenheimer’”.

O zi mai târziu, sediul din SUA al companiei declarat pentru BBC că „Warner Bros. regretă implicarea recentă insensibilă pe reţelele sociale” și că „studioul oferă sincere scuze”.

Twitter, care s-a redenumit recent X, a adăugat de atunci note ale comunităţii la postările originale pentru a evidenţia contextul istoric al atacurilor cu bombe atomice asupra Japoniei.

Filmul „Oppenheimer” nu are deocamdată o dată de lansare în Japonia

Numărul de decese înregistrate este estimativ, dar se crede că aproximativ 140.000 din cei 350.000 de locuitori din Hiroshima au fost ucişi în explozia din 6 august 1945. Cel puţin 74.000 de oameni au murit când Nagasaki a fost bombardat trei zile mai târziu.

Radiaţiile eliberate de bombe au provocat moartea a mii de oameni în anii care au urmat.

Un utilizator al reţelei de socializare a postat:

„Bunicul meu a fost la Hiroshima până cu câteva zile înainte ca bomba atomică să fie aruncată. Printre cei care au murit sub acel nor de ciuperci s-au numărat şi mulţi copii care erau la vârsta de a se juca cu păpuşile Barbie”.

Un purtător de cuvânt al autorităților locale din Hiroshima a declarat pentru BBC că, după 78 de ani, localitatea va „continua să lucreze pentru a răspândi cunoştinţele şi înţelegerea impactului fizic şi psihologic al bombelor nucleare, precum şi speranţa supravieţuitorilor pentru dezarmarea nucleară”.

Distribuitorul filmului Oppenheimer nu a anunţat încă o dată de lansare a filmului în Japonia. Cele două filme continuă să domine box office-ul nord-american, obținând încasări uriașe într-o perioadă în care mai multe lungmetraje îndelung așteptate au dezamăgit la capitolul încasări.

Ca întotdeauna, poți afla mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro