Sari direct la conținut

Mortalitatea în Italia prin infectarea cu Coronavirus, de 30 de ori mai mare decât în ​​Germania – posibile explicații și teoria conspirației

HotNews.ro
Coronavirus, Foto: defense.gov
Coronavirus, Foto: defense.gov

Raportat la numărul de infecții cu coronavirus, Italia a avut de aproximativ 30 de ori mai multe decese ca Germania. „Este cel puțin ciudat”, consideră Tagesspiegel.de. Până duminică seara, în Italia erau înregistrate 7.375 de persoane infectate cu Corona, dintre care 366 au murit. Cifra corespunde unei rate a mortalității de 4,96%. Până luni la prânz, și în Germania au fost înregistrate 1.139 de cazuri, însă urmate de doar două decese, ceea ce reprezintă doar 0,17%. Mortalitatea cauzată de infecții cu Covid 19 este în Germania, până acum, de aproape 30 de ori mai mică decât la italieni.

Publicația citată consideră că „diferența nu se poate datora stării de sănătate a italienilor și germanilor: conform indicelui Bloomberg Index de sănătate globală, italienii trăiesc semnificativ mai sănătos decât germanii” și se întreabă dacă „există un sistem, în spatele cifrelor germane extrem de scăzute”.

Imunitate nemțească?

Pe tema „cifrelor”, europarlamentarii de extremă dreapta de la Fratelli d’Italia au făcut o interpelare oficială, înaintată Parlamentului de la Strasbourg. Partidul condus de italianca Giorgia Meloni (43 de ani), fost ministru al Tineretului și Sportului în cel de-al patrulea cabinet al lui Silvio Berlusconi, este de extremă dreaptă și a fost înființat în 2012.

„Cum este posibil, ca în țara în care virusul Corona a fost descoperit pentru prima dată în Europa, oamenii să fie aproape imuni la consecințele virusului?”, vor să afle italienii de dreapta de la Comisia UE. O comisie care, să nu uităm, este condusă de nemțoaica Ursula von der Leyen. Aproape că seamănă cu o provocare politică.

Pe scurt, se insinuează mușamalizarea unor cazuri în Germania, lucru greu de crezut. „Există suspiciunea că virusul Covid 19 ar putea să îmbolnăvească și să omoare mai mult în Germania, doar că autoritățile germane nu știu, sau nu o spun”, se spune în interpelare.

Eurodeputații lui Meloni își argumentează suspiciunile, printre altele, cu cifre din Franța și Spania, unde rata mortalității a fost de aproximativ 2% până acum, adică de peste douăzeci de ori mai mare decât în ​​Germania. Pentru a risipi îndoielile și pentru a obține informații comparabile, cu privire la numărul de persoane infectate și la mortalitatea în întreaga Europă, Fratelli d’Italia solicită introducerea unor standarde și protocoale uniforme, în toate cele 27 de state membre ale UE, pentru testele de coronavirus în cazuri suspecte și de deces.

Teste pe morți

În isteria creată de răspândirea acestui virus deocamdată considerat „fără leac” s-au înmulțit în unele țări și testele pentru Covid 19 efectuate pe persoane decedate. În Spania, de exemplu, s-a constatat, în testele ulterioare pe o persoană decedată, că motivul decesului nu a fost, așa cum s-a afirmat inițial, o gripă normală, ci Covid-19, scriu europarlamentarii italieni.

În Italia, ca țară europeană, au fost testate pentru virusul Corona, până în prezent, cele mai multe persoane. Iar de când a apărut prima contagiune cu Covid 19, pe 20 februarie, au fost efectuate și teste post-mortem.

„O analiză a primelor 104 decese a arătat că mai mult de două treimi dintre defuncții examinați au avut cel puțin două boli anterioare care pot pune, mai mult sau mai puțin, viața în pericol”, comentează Tagesspiegel.

Mulți dintre ei nu ar mai fi trăit mult timp, chiar și fără să fi fost infectați de virus – sau ar fi supraviețuit probabil infecției virusului, dacă nu ar fi fost grav bolnavi, iar sistemul lor imunitar slăbit. Și aceste decese sunt luate în considerare, în statisticile italiene de caz. În alte țări, aceste cazuri nici nu ar fi fost deloc testate pentru coronavirus.

Specialiști prudenți

Președintele Institutului german Robert Koch, Lothar Wieler, declara privitor la aceste teste post-mortem: „Desigur că vom avea și decese în rândul populației mai în vârstă din Germania”. În Italia, persoanele în vârstă care erau deja grav bolnave au fost frecvent testate pentru agentul patogen, a adăugat el.

În Germania, pe de altă parte, mulți tineri au fost testați într-un stadiu incipient, ca persoane de contact, la care, altfel, nu s-ar fi putut observa infecția.

În următoarele săptămâni și luni, „nu este exclusă o echilibrare” între țări, a numărului de decese, a mai declarat specialistul german.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro