Sari direct la conținut

Berlusconi, achitat în unul din scandalurile serilor „bunga-bunga”

HotNews.ro
Silvio Berlusconi (foto arhiva), Foto: Agerpres/Xinhua
Silvio Berlusconi (foto arhiva), Foto: Agerpres/Xinhua

​Fostul premier și om de afaceri italian Silvio Berlusconi a fost achitat joi de un tribunal din Siena după ce a fost acuzat că a cumpărat tăcerea unui muzician după celebrele seri „bunga-bunga”, una dintre componentele scandalului „Rubygate”, potrivit AFP.

„Este evident că este ușurat și mulțumit”, a declarat avocatul lui Berlusconi, Federico Cecconi, a informat presa italiană. Berlusconi, 85 de ani, și pianistul Danilo Mariani au fost amândoi achitați.

Apărarea asigurase că banii primiți de pianist corespundeau onorurilor sale și nu unei mite pentru a-i cumpăra tăcerea.

Acest proces, intitulat Ruby-ter, este o parte a scandalului „Rubygate” și a celebrelor seri „bunga-bunga” pe care Silvio Berlusconi le-a organizat cu tinere, plătite, în luxoasa sa vilă de lângă Milano (nord).

În dosarul „Rubygate”, Berlusconi și alte 28 de persoane sunt urmăriți penal pentru manipularea martorilor și mărturie mincinoasă.

Acest proces se referă în general la plățile făcute de Silvio Berlusconi diverselor persoane, tinere și muzicieni care au participat la serile sale, în schimbul tăcerii lor.

Întrucât se spune că aceste plăți au fost făcute în mai multe orașe, procesele au loc în conformitate cu legislația italiană în diferite instanțe, inclusiv Roma și Milano.

Starea de sănătate a mogulului presei, care a efectuat numeroase spitalizări, printre altele pentru probleme cardiace sau Covid-19, a avut ca rezultat amânarea mai multor audieri în acest proces.

Născut la 29 septembrie 1936, acest fiu al unui angajat al băncii din Milano a fondat unul dintre cele mai puternice imperii industriale și financiare din Europa înainte de a intra în politică în 1994.

În fruntea holdingului Fininvest și a grupului de televiziune Mediaset, dar și a clubului de fotbal AC Milan, a deținut la începutul anilor 2000 prima avere din Italia și așa a rămas timp de zece ani.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro