Sari direct la conținut

Papa Francisc va aduce 50 de migranți din Cipru în Italia / Apel la unitate în insulă și toleranță față de migranți

HotNews.ro
Papa Francisc, Foto: Vincenzo PINTO / AFP / Profimedia
Papa Francisc, Foto: Vincenzo PINTO / AFP / Profimedia

Președintele cipriot Nicos Anastasiades a anunțat joi că Papa Francisc intenționează să aducă înapoi în Italia 50 de migranți cu reședința în Cipru, într-un discurs în prezența suveranului pontif care vizitează insula mediteraneană., scrie AFP.

„Am dori să ne exprimăm recunoștința pentru inițiativa de a transfera 50 de migranți din Cipru în Italia”, a declarat Anastasiades la Palatul Prezidențial din Nicosia. Vaticanul nu a confirmat imediat acest anunț.

În Cipru, Papa face apel la „unitate” și „să se depășească diviziunile”

Papa Francisc, aflat în vizită în Cipru, a cerut joi „unitate”, precum și la „depășirea diviziunilor”, într-un moment în care insula mediteraneană membră a Uniunii Europene se confruntă cu o criză migratorie majoră.

”Pentru a construi un viitor demn de Om, trebuie să lucrăm împreună, să depășim diviziunile, să dărâmăm zidurile și să cultivăm visul unității”, a spus suveranul pontif într-o catedrală din Nicosia.

„Trebuie să primim și să integrăm, să mergem împreună”, a adăugat el.

El s-a referit la Mediterana ca fiind „o mare de povești diferite, o mare care a a fost leagănul atâtor civilizații, o mare din care, și astăzi, vin oameni, popoare și culturi din toate părțile lumii”.

Referindu-se la diversitatea religioasă a Ciprului, Papa a mai cerut „să nu facem din diversitate o amenințare la adresa identității”. Potrivit acestuia, „prezența câtorva dintre frații și surorile noștri migranți” a făcut din insula „un adevărat punct de întâlnire între diferite grupuri etnice și culturi”.

„Cipru, răscruce geografică, istorică, culturală și religioasă, beneficiază de această poziție pentru a implementa o acțiune de pace”, a declarat apoi Francisc la palatul prezidențial din Nicosia, în prezența președintelui cipriot Nicos Anastasiades, făcând apel la țară să fie un „loc de lucru deschis pentru pace în Marea Mediterană”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro