Sari direct la conținut

Macron îşi amână vizita de stat în Germania, în contextul protestelor violente din Franța

HotNews.ro
Emmanuel Macron, Foto: LUDOVIC MARIN-POOL / Sipa Press / Profimedia
Emmanuel Macron, Foto: LUDOVIC MARIN-POOL / Sipa Press / Profimedia

Preşedintele francez Emmanuel Macron îşi amână vizita de stat în Germania, ce era prevăzută de duminică seara până marţi, a anunţat sâmbătă preşedinţia germană într-un comunicat, după patru zile de revolte în Franţa, transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Preşedintele francez Macron a discutat astăzi prin telefon cu preşedintele german Steinmeier şi l-a informat despre situaţia din ţara sa. Preşedintele Macron a cerut amânarea vizitei sale de stat prevăzute în Germania”, a transmis Berlinul, informaţia fiind confirmată de preşedinţia franceză pentru AFP.

„Preşedintele german regretă anularea şi înţelege perfect având în vedere situaţia” din Franţa, se mai spune în comunicat.

Frank-Walter Steinmeier „urmăreşte cu foarte mare atenţie situaţia din Franţa. El speră că violenţa de pe străzi se va opri în curând şi că pacea socială va putea fi restabilită din nou”, adaugă preşedinţia germană.

Vehicule blindate, unităţi de elită şi 45.000 de oameni mobilizaţi: guvernul francez a angajat vineri resurse „excepţionale” în încercarea de a opri ciclul de violenţe, jafuri şi distrugeri care a cuprins numeroase oraşe din ţară de la moartea, marţi, a unui tânăr din suburbiile Parisului, ucis de un poliţist în timp ce încerca să scape de un punct de control pe marginea drumului.

Chiar înainte de înmormântarea lui Nahel, în vârstă de 17 ani, programată pentru sâmbătă, ministrul de Interne Gérald Darmanin a anunţat la televiziune că mobilizează întreaga forţă a legii pentru a încerca să oprească violenţele care au cuprins Franţa pentru a patra noapte consecutivă şi care se intensifică, extinzându-se în noi oraşe.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro