Sari direct la conținut

Trump își numește adversarii „paraziți”, tabăra Biden îl acuză că îl „imită” pe Hitler

HotNews.ro
Donald Trump, Foto: Rebecca Blackwell / AP / Profimedia
Donald Trump, Foto: Rebecca Blackwell / AP / Profimedia

Echipa de campanie a președintelui Biden l-a acuzat luni pe Donald Trump că i-a „imitat” pe Adolf Hitler și Benito Mussolini comparându-i pe adversarii săi politici cu „paraziți”, potrivit AFP.

La un miting de campanie sâmbătă, fostul lider republican și candidat la alegerile prezidențiale din 2024 a promis că îi va „eradica pe comuniștii, marxiștii, fasciștii și huliganii radicali de stânga care trăiesc ca niște paraziți în țara noastră”.

Au fost remarci făcute de Ziua Veteranilor care, potrivit taberei lui Joe Biden, sunt un ecou al dictatorilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Donald Trump a imitat limbajul autocratic al lui Adolf Hitler și Benito Mussolini”, a declarat luni un purtător de cuvânt al echipei de campanie a lui Joe Biden, Ammar Moussa.

Un purtător de cuvânt al lui Donald Trump a calificat acuzațiile drept „ridicole” într-o declarație pentru AFP. „Cei care fac acest tip de insinuări (…) vor fi zdrobiți atunci când președintele Trump se va întoarce la Casa Albă”, a spus el.

Fostul președinte american a făcut de mult timp din retorica sa incorectă din punct de vedere politic și adesea provocatoare o marcă înregistrată.

Dar retorica sa a escaladat recent, republicanul sugerând în urmă cu câteva săptămâni că un puternic general american a comis „trădare” și că în alte vremuri ar fi fost executat.

El a afirmat apoi că criza migrației de la granița dintre SUA și Mexic „otrăvește sângele țării noastre”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro