Coronavirusul va trăi în noi precum microbii și va crește precum unghiile – cercetare Harvard. Sau despre perversitatea leacurilor BOR și Oliviei Steer
Leacul împotriva coronavirusului promovat de Olivia Steer? Leacul BOR promovat în Italia? Leacurile deștepților de pe facebook sunt panică-frică-invenție la maxim? Harvardul și cercetătorii lui (într-un articol The Atlantic) mă inspiră cu mult mai mult. Coronavirusul nu se va termina niciodată. Profesorul de epidemiologie de la Harvard, Marc Lipsitch, spune că acest coronavirus va fi precum panica: vom fi imuni doar dacă ne obișnuim cu ideea. Va face parte din viața noastră. CITEȘTE aici, nu doare și nu aduce panică.
Prostul tot „puișor” rămâne. Doar că acum proștii sunt infinit de mulți
Nu enumăr aici “câinii” fără inimă care lansează fake-news-uri. Motivația lor este faima și, într-o zi, vor contacta virusul, vor zace la pat și vor intra în panică. hahaha Ticăloșia nu-i o noutate. E chiar o mare plictiseală. E ca o nevastă care te cicăle: „mai lasă țigara aia, că intri în mormânt!”
Nici măcar fabuloasa rețetă Olivia Steer nu mă pasionează (usturoi pisat, musai chinezesc, ceapă de Buzău, dar tocată chinezește, ardei iute chinezesc tocat, ghimbir ras/bere chinezească cu ghimbir, hrean ras tot chinezește etc, etc). Steer nu aduce nimic nou în 2020. E ca un vrăjitor de ev mediu, doar că-i miroase gura a ghimbir.
Mișto, îmi place timpul în care trăiesc. E ca și cum sutele de ani de cercetări în biologie, medicină nu există.
Acum vreo zi, la Ateneu, un tip Manfred Spitzer vorbea de „Demența digitală”și felul în care presiunea și tabietul folosirii ustensilelor digitale ne aruncă în demență, da, în deteriorarea fizică a propriului creier, în anularea funcției memoriei personale – bună și ea mai ales la vremuri de frică. Vine apocalipsa, spre exemplu, și-ți întrebi creierul: mă cum am reacționat acum două apocalipse. aha, așa e cu apocalipsele, îți spui, și te liniștești.
UITE AICI CONFERINȚA HUMANITAS
UITE ȘI O VARIANTA PENTRU CEI CE NU ȘTIU ENGLEZA
“Se spune că COVID-19 a ucis mai mult de două ori decât acest număr. Cu amestecul său puternic de caracteristici, acest virus este spre deosebire de majoritatea care captează atenția populară: este mortal, dar nu prea mortal. Îi face pe oameni bolnavi, dar nu în mod previzibil, identificabil în mod unic. Săptămâna trecută, 14 americani s-au testat pozitiv pe o navă de croazieră din Japonia, în ciuda faptului că s-au simțit bine – noul virus poate fi cel mai periculos, deoarece, se pare, poate uneori nu provoacă simptome.”
Ce observ este că acest coronavirus se pretează la interpretări, mai ales catastrofice. Este ambiguu, este ubicuu. Este jucăuș, îmgâmfat.
Prostul nu-i prost destul: el n-are răbdare și vrea certitudini. Incertitudinea, ambiguitatea, jocul îl distrug, îl omoară, îl panichează.
Ce-i asta? Omul de la Harvard zice cam așa:
Coronavirusul este un Păcălici, nu? Un clovn biet și el dacă îl vezi ca atare. Băi, ce facem cu el? Ne sâcâie, atât. Un timp. E ca un tânțar. Ne scarpină, nimic mai mult.
Omul de la Harvard Lipsitch prezice că, în cursul anului viitor, aproximativ 40 până la 70 la sută dintre oamenii din întreaga lume vor fi infectați cu virusul care provoacă COVID-19.
„Dar, clarifică el în mod empatic, acest lucru nu înseamnă că toți vor avea boli severe. Este probabil că mulți vor avea boli ușoare sau pot fi asimptomatice”, a spus el. Ca și în cazul gripei, care este adesea în pericol pentru viața persoanelor cu afecțiuni cronice de sănătate și cu o vârstă înaintată, majoritatea cazurilor trec fără îngrijiri medicale. (În general, aproximativ 14 la sută dintre persoanele cu gripă nu au simptome.)
Lipsitch nu este singurul care crede că acest virus va continua să se răspândească pe scară largă. Consensul emergent între epidemiologi este că rezultatul cel mai probabil al acestui focar este o nouă boală sezonieră – un al cincilea coronavirus „endemic”. Cu celelalte patru persoane, nu se știe că dezvoltă imunitate de lungă durată. Dacă acesta urmează exemplul și dacă boala continuă să fie la fel de severă ca acum, „sezonul rece și gripa” ar putea deveni „sezonul rece și gripa și COVID-19”.”
Pe scurt, Lipsitch spune că gripa coronavirus va fi curând precum sunt alte gripe.
Nimic mai mult. Trupul nostru deștept, se va adapta, îl va hali-înghiți, precum Nurofenul și doar bolnavii de alte boli vor intra în complicații și vor muri. Coronavirusul va deveni, iarna viitoare, la fel de obișnuit ca orice microb și va crește în noi precum unghiile.
Coronavirusul va fi în scurt timp un banal. Un Nichipercea. Un nimeni.
Din ce cauză putem gândi așa? se vede, nu?
Datorită statisticilor, cercetărilor, așteptărilor, acelui „este și nu este”, îndoielii, cercetărilor științifice.
Nu vreți voi gândire pozitivă?
Na, asta este adevărata gândire pozitivă!
Mișto, în 2020 noi nu mai avem ÎNSĂ memorie pentru a înțelege acest lucru astăzi, darminte în decembrie 2020, decembrie 2021, 2022, 23, 4,5, 6, 7 etc.
Păi, Spitzer zice așa: creierul nostru nu-și mai exersează memoria. Nu ține minte mai nimic. Are memory stick-uri, telefoane mobile, postarea de pe facebook. Creierul nostru e o brânză în 2020. Nu putem ține minte, nu vom ține minte pănă anul viitor că am trecut prin panica asta de coronavirus. Nu ne mai duce hardul-capul. Eh, ce vom ține minte totuși? Ce vom ține minte, pe bune?
Cum Olivia, BOR-ul și fakeniușii ne însoțesc pretutindeni, din nou și din nou Olivia, BOR-ul, ticăloșii ne salvează.
Că nu ne-au făcut rău cu mirul și ghimbirul. Că ei ne-au ținut de urât în vremuri de coronavirus.
Cam atâta ne duce capul în epoca mediilor de socializare.
Epocă în care ne predăm cu arme și bagaje memoriei virtuale, roboțeilor.
Acestor „puișori” din toată România le urez: contaminare fericită! De panică, de fake news. De Olivie. Să puțiți a ghimbir cu ceapă de Buzău, fraților!
Ne-Fericiți sunt cei săraci cu duhul! Amin, Doamne ajută, Doamne iartă-mă! Doamne păzește!