Sari direct la conținut

„Putin îl vrea pe Steven Seagal ca ministru al Apărării”: Mai multe ziare iraniene au crezut această glumă

HotNews.ro
Vladimir Putin și Steven Seagal, Foto: Alexei Druzhinin / TASS / Profimedia
Vladimir Putin și Steven Seagal, Foto: Alexei Druzhinin / TASS / Profimedia

La începutul acestei săptămâni, pe Twitter au apărut informații potrivit cărora Vladimir Putin ar fi venit cu un înlocuitor pentru ministrul său al apărării, Serghei Shoigu – și că acesta ar fi nimeni altul decât starul de la Hollywood și expertul în aikido Steven Seagal, scrie Sky News.

Postările păreau în mare parte a fi ironice – un răspuns la tentativa de revoltă și la speculațiile că Șoigu ar putea fi demis – și au apărut pe Twitter, Reddit și Telegram.

Însă un număr mic de ziare iraniene par să fi crezut postările, deoarece au distribuit știrea pe site-urile lor și pe canalele Telegram. Acestea făcuseră referire la Sputnik ca sursă.

De atunci, articolele au fost retrase.

Este adevărat că Seagal are o relație apropiată cu Rusia, iar anul acesta a primit o medalie a Ordinului Prieteniei pentru activitatea sa de susținere a națiunii.

El a fost văzut în Rusia de când a început invazia, dar nu există nicio știre credibilă care să sugereze că i se va acorda un rol guvernamental semnificativ.

De asemenea, Newsweek a relatat că a vorbit cu reprezentantul lui Seagal, care a spus că afirmația este falsă și că actorul nu se așteaptă să primească postul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro