Sari direct la conținut

„A fost o noapte infernală”. Un nou atac masiv al Rusiei asupra portului Odesa / Alerte de raid aerian în toată Ucraina

HotNews.ro
Război în Ucraina - rachetă rusească căzută la Odesa, Foto: Oleksandr GIMANOV / AFP / Profimedia
Război în Ucraina - rachetă rusească căzută la Odesa, Foto: Oleksandr GIMANOV / AFP / Profimedia

Rusia a lansat pentru a doua noapte consecutiv un atac aerian masiv asupra portului ucrainean Odesa, atac pe care un oficial ucrainean l-a descris miercuri drept „infernal”.

Atacul a fost „foarte puternic, cu adevărat masiv”, a declarat miercuri Serhiy Bratchuk, purtătorul de cuvânt al administrației regionale din Odesa, într-un mesaj vocal pe canalul său Telegram, citat de Reuters.

„A fost o noapte infernală”, a spus el, adăugând că detaliile despre daune și victime vor fi anunțate în curând.

Mai multe înregistrări video apărute pe rețelele de socializare au surprins explozii violente în orașul-port.

Atacurile asupra Odesei, unul dintre principalele porturi ale Ucrainei pentru exportul de cereale, au urmat angajamentului Rusiei de a se răzbuna după explozia de luni pe un pod care leagă Rusia de Peninsula Crimeea și pe care Moscova l-a atribuit Ucrainei.

La scurt timp după ce podul a fost lovit luni, Moscova s-a retras dintr-un acord privind cerealele de la Marea Neagră care permitea exporturile sigure ale Ucrainei, o mișcare care, potrivit Națiunilor Unite, riscă să provoace foamete în întreaga lume.

„(Ei) încearcă să sperie întreaga lume, în special pe cei care vor să lucreze pentru coridorul cerealelor… Ucraina, Turcia și Națiunile Unite”, a spus Bratchuk.

„Dar cred că toți oamenii normali, raționali, se vor uita și vor spune: Odesei nu i-a fost frică, nu se teme și nu va avea frică – vom munci”.

Cea mai mare parte a Ucrainei a fost sub alerte de raid aerian de miercuri, la scurt timp după miezul nopții, iar Rusia a lovit alte locuri, inclusiv un atac cu drone asupra Kievului.

Urmărește LIVE AICI toate informațiile despre războiul din Ucraina – ziua 511

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro