Sari direct la conținut

Handbal (f): Gyor a câștigat Liga Campionilor

HotNews.ro
Gyor - echipa de handbal feminin, Foto: Marco Wolf / imago sportfotodienst / Profimedia
Gyor - echipa de handbal feminin, Foto: Marco Wolf / imago sportfotodienst / Profimedia

Gyor a câștigat Liga Campionilor la handbal feminin, după ce a învins-o în finală pe Bietigheim, scor 30-23.

Gyor – Bietigheim 30-23

Echipa de handbal feminin Gyor ETO a câştigat duminică, în finala de la Budapesta, al şaselea trofeu al Ligii Campionilor, după finala cu SG BBM Bietigheim, arbitrată de Cristina Lovin şi Simona Stancu.

Gyor ETO s-a impus cu scorul de 30-23 (17-12) şi a câştigat al şaselea trofeu al competiţiei, după cele obţinute în 2013, 2014, 2017, 2018 şi 2019.

În timp ce Gyor ETO a jucat a zecea finală din istoria clubului, formaţia germană SG BBM Bietigheim, antrenată de Jakob Vetergaard, s-a aflat în premieră în ultima fază a Ligii Campionilor.

În meciul pentru medalia de bronz, tot duminică, Team Esbjerg – Metz Handball, scor 37-33 (18-18).

În semifinalele Turneului F4 de la Budapesta, Gyor a dispus de Team Esbjerg, scor 24-23 (13-9), iar SG BBM Bietigheim a învins Metz, cu 36-29 (14-15).

În sferturile competiţiei a fost eliminată campioana României, CSM Bucureşti, în timp ce vicecampioana Rapid Bucureşti nu a trecut de grupe.

Trofeul a fost câştigat în ultimii trei ani de Vipers Kristiansand, care nu s-a calificat însă la Turneul F4 de la Budapesta. În ceea ce priveşte turneul final, EHF a anunţat prelungirea pe încă trei ani a contractului de găzduire la Budapesta, unde se desfăşoară din 2014.

Sursa: news.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro