Subiectele Zilei: Mizeria se ascunde sub pres. Medicii din Romania, penalizati daca semnaleaza infectiile nosocomiale, cauza decesului a trei dintre ranitii de la Colectiv; Batalia pentru bugetul din anul electoral; Banul public, aruncat in toaleta de 100.000 de euro
Mizeria se ascunde sub pres. Medicii din Romania, penalizati daca semnaleaza infectiile nosocomiale, cauza decesului a trei dintre ranitii de la Colectiv Rasturnare de situatie in cazul ranitilor din incendiul petrecut in urma cu mai bine de o luna la Clubul Colectiv din Capitala dupa ce medicii de la Spitalul de Arsi din Bucuresti au avut curajul sa recunoasca faptul ca o parte din tinerii internati aici au murit din cauza infectiilor pe care le-au luat din spital. „La noi, cei care au scapat din foc au fost omorati de bacteriile care infecteaza spitalele si nimeni dintre sefii sistemului sanitar n-a avut curajul sa spuna asta”, a spus, initial unul dintre medici intr-un interviu pentru Adevarul.
Veste buna pentru Gigi Becali: Mihai Stoica poate fi eliberat conditionat Mihai Stoica, fost manager general al FC Steaua, a primit aviz favorabil pentru eliberarea conditionata, dupa ce Comisia de specialitate din cadrul Penitenciarului Jilava a constatat ca intruneste conditiile necesare, conform unor surse din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP). Penitenciarul Jilava, in urma avizului dat de comisia de liberari conditionate, urmeaza sa trimita dosarul Judecatoriei Sectorului 4, instanta care va decide daca admite sau respinge propunerea. Mihai Stoica, fost manager general al FC Steaua, a primit aviz favorabil pentru eliberarea conditionata, dupa ce Comisia de specialitate din cadrul Penitenciarului Jilava a constatat ca intruneste conditiile necesare, conform unor surse din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP). Penitenciarul Jilava, in urma avizului dat de comisia de liberari conditionate, urmeaza sa trimita dosarul Judecatoriei Sectorului 4, instanta care va decide daca admite sau respinge propunerea, scrie Gandul.
Batalia pentru bugetul din anul electoral Guvernul Ciolos a demarat negocieri cu partidele politice, avand ca obiectiv obtinerea votului Parlamentului pentru fondurile de stat pe 2016. Negocierile sunt necesare in contextul in care Guvernul condus de Dacian Ciolos nu are in spate o coalitie politica de la care sa astepte un sprijin automat pentru proiectele guvernamentale. In aceste conditii, ministrul Finantelor a prezentat partidelor draftul proiectului de buget, analizat in sedinta de Guvern de ieri si care urmeaza sa fie aprobat saptamana viitoare. Interesele celor doua parti sunt divergente: guvernantii tehnocrati vor sa se incadreze intr-un deficit bugetar de 2,95%, in timp ce politicienii vor sa se arate darnici fata de electorat, in perspectiva alegerilor locale si parlamentare de anul viitor, scrie Romania Libera.
Seful CNADNR, Narcis Neaga, a mers „camuflat” la DNA Zilele trecute, plangerea penala depusa de oficialii CNADNR impotriva italienilor de la Salini Impregilo, constructorul autostrazii demolate Orastie- Sibiu, a ajuns la Directia Nationala Anticoruptie (DNA). „Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu si-a declinat competenta in favoarea DNA, structura centrala. Dosarul autostrazii este pe masa procurorilor din vara anului 2013, inca din timpul mandatului fostului director al CNADNR, Mircea Pop. Pe langa conducerea CNADNR, majoritatea angajatilor departamentului autostrazi si de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov au fost audiati. Unii au spus ca au fost supusi anumitor presiuni, iar dupa audieri si-au dat demisia”, ne-au precizat surse avizate. Pana sa fie citat in dosarul autostrazii demolate, Narcis Neaga a „vizitat” DNA, in calitate de martor, in alt dosar. Prezenta lui nu a fost sesizata de ziaristii care stau de dimineata pana seara in fata sediului DNA, deoarece seful de la Drumuri „a avut grija sa nu fie recunoscut”, anunta EVZ.
Banul public, aruncat in toaleta de 100.000 de euro Primarul unuia dintre cele mai sarace orase din Romania, Alexandria, demn urmas al mentorului sau politic Liviu Dragnea, expertul in administratie si cel mai iubit fiu al Teleormanului, s-a gandit sa intre pe scena mare a politicii romanesti prin construirea unei toalete publice cu pretul de 4.000 de euro pe metrul patrat. O stire aparuta in presa locala a prezentat maretele proiecte ale alesilor alexandreni care urmau sa fie votate in sedinta Consiliului Local, iar unul dintre punctele de pe ordinea de zi a fost necesitatea construirii unei toalete publice in centrul Alexandriei. Dupa nota de fundamentare aprobata de mai multe directii din primarie, toaleta, de fapt o cladire din structura metalica de 27 de metri, ar fi trebuit sa coste 100.000 de euro, scrie Romania Libera.
Cum e sa traiesti cu boala psihica in care te vezi altfel decat esti Tulburarea dismorfica corporala (TDC) – o tulburare de anxietate in care persoanele afectate au o perspectiva distorsionata asupra felului in care arata- se poate manifesta in nenumarate feluri. Verificarea constanta a infatisarii in oglinda – sau evitarea totala a oglinzilor; zgarierea si ciupirea compulsiva a pielii; izolare; operatii estetice. Aceste comportamente pot izola persoanele afectate de restul lumii – acestea devin captive intr-un ciclu al fricii si al urii de sine. In cele mai extreme cazuri, TDC poate duce la suicid. In ciuda catorva marturisiri ale unor celebritati care au suferit sau sufera de aceasta tulburare, TDC e totusi un subiect putin cunoscut si discutat. Integral pe Vice.
Sperante vagi privind luptatori la sol Armata germana trimite avioane de recunoastere Tornado in Siria. Acestea ar trebui sa ajute la limitarea actiunilor Statului Islamic. Daca misiunea militara va fi un succes depinde insa de negocierile politice de la Viena. Intrebarea privind trupele terestre este una foarte justificata, crede ministra germana a Apararii. Raspunsul ei este de asemenea foarte clar: nu ar trebui sa lupte la sol impotriva militantilor SI militari germani, americani sau francezi, ci trupe locale. „Toate persoanele experimentate din domeniu sustin ca aceasta este varianta cu cele mai mari sanse de reusita, pentru ca trupele terestre au nevoie de motivatia locala de a-si vedea tara eliberata.” Integral pe Deutsche Welle.