Sari direct la conținut

Tăriceanu, la TVR: Opoziția are câteva arme care pot deveni letale. Aceste lucruri sunt după modelul Băsescu

HotNews.ro

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni la TVR1, că evenimentele din România care par să nu se mai sfârșească sunt „componentele unei lupte pe viață și pe moarte”, precizând că Opoziția are câteva arme care pot deveni letale, iar lucrurile acestea sunt după modelul lui Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

„Mie mi se pare că, în primul rând, toate aceste evenimente care nu se mai sfârșesc sunt de fapt componentele unei lupte pe viață și pe moarte, la distrugere. Avem și aria politică, prin care Opoziția are câteva arme care pot deveni letale, moțiunile simple, care sunt mai puțin periculoase, moțiunea de cenzură, mai periculoasă, prin care se încearcă distrugerea adversarului. Aceste lucruri sunt după modelul lui Traian Băsescu. A încercat să distrugă liderii din PSD, începând cu Adrian Năstase, a încercat să preia PNL în mod ostil. Nu a reușit. Demersul următor a fost trimiterea la închisoare a unor persoane. Vedem acum că unii dintre ei sunt achitați. Cred că aceste lucruri generează dorința de revanșă”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, luni seară la TVR 1.

Liderul ALDE a adăugat că este puțin probabil ca partidele parlamentare să ajungă la un consens până când România va prelua președinția Consiliului UE.

„E o falie adâncă în societate care nu pare să se colmateze cât de cât și această situație ne aduce foarte multe neajunsuri. Privind această scenă politică așa cum am descris-o sigur dau puține șanse posibilității stabilirii unui consens. Este ultima sută de metri (a preluării președinției Consiliului UE – n.r.). Mai sunt două luni. Probabil că această dispută care domină scena politică românească, dusă la extrem, ieșită din tipare, avem reacție și contrareacție care nu se mai termină și care se amplifică de la etapă la etapă această luptă”, a completat Tăriceanu.

România urmează să preia președinția Consiliului Uniunii Europene, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru o perioadă de șase luni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro