Teamnet, fosta firma a deputatului Sebastian Ghita, va furniza Agentiei Nationale de Cadastru un sistem IT de aproape 10 milioane de euro
Teamnet International, fosta firma a deputatului Sebastian Ghita, va implementa pentru Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) un sistem informatic integrat de cadastru si publicitate imobiliara, contract de peste 43 milioane lei ( 9,77 milioane de euro, inclusiv TVA), finantat cu fonduri UE, potrivit unui anunt de atribuire publicat marti in Sistemul Electronic de Achizitii publice (SEAP). La sfarsitul anului 2013, Teamnet a mai castigat un contract major cu ANCPI – 212,4 milioane lei (48,2 milioane euro) pentru conversia unor carti funciare intr-o baza de date textuala si arhiva digitala.
Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) a atribuit in data de 29 decembrie 2014, in urma unei licitatii deschise, urmatorul contract: „Servicii de analiza, proiectare si realizare sistem E-Terra 3 in cadrul proiectulului ¬Upgradarea sistemului E-Terra 3 in vederea asigurarii suportului compatibil cu Directiva INSPIRE pentru implementarea instrumentelor structurale¬
- Ce este sistemul informatic e-Terra
Sistemul informatic integrat de cadastru si publicitate imobiliara (E-Terra) reprezinta principalul sistem informatic operational al ANCPI prin care se realizeaza administrarea evidentei electronice de cadastru si publicitate imobiliara (evidenta cadastral-juridica).
Contractul atribuit catre Teamnet International are ca obiectiv general „consolidarea capacitatii de coordonare a implementarii fondurilor structurale prin actualizarea sistemului informatic integrat de cadastru si publicitate imobiliara compatibil cu Directiva INSPIRE.
Scopul acestui proiect este implementarea sistemului informatic integrat de cadastru si publicitate imobiliara E-Terra3, prin migrarea functionalitatilor e-Terra 2 intr-un sistem cu o arhitectura de tip SOA (prin conservarea atat a functionalitatilor existente descrise in capitolul Error: Reference source not found, cat si a aspectelor non-functionale ale acestuia – timpi de raspuns, stabilitate etc.) si adaugarea unor noi functionalitati”.
Mai multe detalii in Caietul de sarcini atasat articolului.
In cadrul licitatiei, ANCPI a primit trei oferte din partea:
- 1. Teamnet International (ofertant unic)
- 2. En-Genius Solutions SRL (asociat – lider de asociere) si Bull Romania SRL (asociat)
- 3. Star Storage SA (asociat-lider de asociere) si Indra Sistems SA (asociat).
Dintre acestea, doar una a fost declarata admisibila, fiind declarata castigatoare oferta celor de la Teamnet International.
- Teamnet – contract de 48,2 milioane de euro castigat cu Agentia Nationala de Cadastru la sfarsitul lui 2013
Teamnet International a mai castigat un contract major cu Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Mobiliara in data de 23 decembrie 2013, conform unui anunt de atribuit publicat in 18 ianuarie 2014 in SEAP.
Este vorba de un acord-cadru in valoare de 212,4 milioane lei (48,2 milioane de euro) pentru servicii de conversie carti funciare intr-o baza de date textuala si arhiva digitala in judetele Bistrita Nasaud, Mures, Bihor, Alba, Caras-Severin, Harghita, Arad, Brasov, Timis. Acordul cadru presupunea semnarea unor contracte subsecvente pentru mai multe loturi, perioada de implementare fiind de 48 de luni.
Teamnet a fost infiintata in 2001 de deputatul si omul de afaceri Sebastian Ghita, ca parte a grupului de firme Asesoft. Sebastian Ghita a anuntat in luna august a anului 2012 ca si-a vandut toate actiunile detinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet.
Grupul Teamnet este compus din mai multe companii, detinute intr-o proportie mai mare de 50% de catre Teamnet International SA. Printre aceste companii se numara: Teamnet International SA (intagratorul), Daedalus Teamnet Medical, Teamnet Engineering si Ymens (compania de cloud), Teamnet Solutions, Teamnet Project management, Teamnet Operations.
IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale si Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre au devenit incepand din luna iunie a anului trecut actionari minoritari ai Teamnet International, in urma unei investitii de cate 5 milioane euro in capital propriu si cate 7,5 milioane euro in imprumuturi pe termen lung efectuate de fiecare dintre investitori.
Investitia celor doi noi actionari s-a realizat in compania mama, Teamnet International – unde cei doi actionari vor detine cate 8,33%.
Reprezentantii Teamnet au precizat la acel moment pentru HotNews.ro ca „prin intrarea noilor actionari, detinerea totala actuala a lui Bogdan Padiu direct si indirect in Teamnet International SA este de 51.69%”.
- Pentru mai multe detalii citeste: Grupul Teamnet mizeaza pe sprijinul a doi noi actionari – IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, si Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre pentru extinderea in 12 noi piete si listarea pe bursa in urmatorii 5-7 ani
Anterior anuntului din 18 ianuarie 2014 din SEAP, HotNews.ro a informat ca Teamnet International si Asesoft International, firme apropiate lui Sebastian Ghita (la acel moment deputat PSD), au castigat anul trecut, prin licitatii, contracte cu statul in valoare de peste 14,4 milioane de euro, conform datelor afisate in Sistemul Electronic de Achizitii publice (SEAP). Cele mai mari contracte au fost semnate cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educatiei, Ministerul Comunicatiilor (MSI) si Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM).