Televiziunile de filme ale Realitatea Media se inchid oficial, dupa ce CNA le-a retras licentele; A fost retrasa si licenta televiziunii Dolce Movie Fun
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, sa retraga licentele audiovizuale ale CineStar, ActionStar si ComedyStar – televiziunile de filme ale Realitatea Media -, din cauza ca acestea si-au intrerupt emisia mai mult de 90 de zile, informeaza Mediafax.
Decizia a fost luata de membrii CNA, in sedinta de joi, cu unanimatate de voturi, in baza articolului 57, alineatul 1, litera b din Legea audiovizualului, care prevede ca „Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: b) titularul inceteaza sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala mai mult de 90 de zile, pentru motive de natura tehnica, si mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului”.
Cele trei televiziuni de filme ale Realitatea – Catavencu au primit in 25 septembrie 2008 licente audiovizuale de la Consiliul National al Audiovizualului.
Ele au fost lansate ca un pachet de televiziuni premium, sub denumirea „CineStar”. Televiziunea-lider CineStar, care a dat si numele intregului pachet de trei posturi, difuza filme de top, retransmise imediat dupa ce au fost difuzate in cinematografe. In acelasi timp, ActionStar si ComedyStar erau dedicate difuzarii filmelor de actiune, respectiv a comediilor. Cele trei televiziuni puteau fi vizionate in sistem pay TV (contra cost) si nu difuzau publicitate.
Cele trei televiziuni de filme CineStar, ActionStar si ComedyStar au inceput sa emita pe 19 decembrie 2008, pe Dolce, platforma DTH a Romtelecom. Ulterior, CineStar, ActionStar si ComedyStar au fost disponibile si abonatilor Digi TV, platforma digitala a companiei RCS&RDS, si pe UPC – cablu digital si platforma digitala FocuSat. Insa ca urmare a deteriorarii situatiei financiare a grupului Realitatea Media, treptat televiziunile CineStar, ActionStar si ComedyStar si-au pierdut distributia.
Pe de alta parte, tot in sedinta de joi, 18 iulie, membrii Consiliului au decis sa retraga licentele audioviziuale ale statiilor locale din Sibiu si Turnu-Magurele ale Radio Guerrilla, un post de radio detinut tot de Realitatea Media, dar si ale statiilor Realitatea TV din Ramnicu-Valcea si Focsani.
Societatea Realitatea Media, care detinea toate aceste licente, se afla in insolventa din septembrie 2011.
Pe de alta parte, tot in sedinta CNA de joi, 18 iulie, CNA a retras si licentele audiovizuale ale AXA CINEMAR TV din Baia Mare, Vertical TV din Braila, TV Sinaia, Alpha TV din Focsani, Atlas TV din Cluj-Napoca, Focus TV din Baia Mare, Media TV din Mangalia si IMPULS din Bacau.
CNA a retras si licenta televiziunii Dolce Movie Fun
Consiliul National al Audiovizualului a mai restras, in sedinta de joi, si licenta audiovizuala a Dolce Movie Fun, detinuta de societatea Romtelecom SA, din cauza ca televiziunea a depasit termenul de intrare in emisie prevazut de legea audiovizualului, potrivit Mediafax.
Decizia a fost luata in baza articolului 57, alineatul 1, litera a din Legea audiovizualului, care prevede ca „Licenta audiovizuala analogica se retrage daca titularul nu incepe difuzarea serviciului de programe, in conditiile stabilite prin licenta, in termen de 12 luni de la obtinerea licentei audiovizuale; Consiliul poate acorda doua prelungiri succesive de cate 6 luni in situatii justificate”.
Societatea Romtelecom SA a primit in sedinta Consiliului National al Audiovizualului din 28 iunie 2011 o licenta audiovizuala pentru televiziunea Dolce Movie Fun. Televiziunea ar fi urmat sa emita din acelasi an si sa difuzeze filme de comedie, aventura si animatie, dupa cum a declarat, la respectiva sedinta a CNA, Vlad Enachescu, responsabil de canalele proprii ale Romtelecom.
Vlad Enachescu a spus atunci ca prin solicitarea unei licente pentru Dolce Movie Fun, Romtelecom vrea sa isi continue dezvoltarea zonei de televiziuni proprii. „Dupa Dolce Sport, Dolce Sport 2 si Dolce Sport HD, atentia Romtelecom se indreapta si catre zona de filme”, a mai spus atunci Enachescu.
Televiziunea Dolce Movie Fun nu a mai fost insa pusa in functiune.