Tudor Gheorghe, sprijin pentru Antena 3: Injuriile aduse de colegii de breasla, orbiti de invidie si altele cum vor fi sterse? Pana la urma se va constata ca totul a fost o facatura ordinara
Cunoscutul rapsod popular Tudor Gheorghe a trimis postului Antena 3 un mesaj de sprijin in care compara situatia postului de televiziune amintit cu drama familiei sale, cand tatal sau a fost condamnat politic de catre comunisti la 22 de ani de inchisoare.
”In 59 tata a fost condamnat la 22 de ani de inchisoare si toata averea familie confiscata.Mama cu trei copii a fost trimisa pe drumuri. Prin 70 am primit o scrisoare prin care Justitia isi cerea scuze. De suferinta noastra nicio vorba. Pana la urma se va constata ca totul a fost o facatura ordinara. Si totul se va uita. Amaraciunea, consumul nervos, injurile aduse de colegii de breasla, orbiti de invidie si altele cum vor fi sterse”.
Ilie Tudor, tatal rapsodului, legionar si apropiat de Corneliu Zelea Codreanu, cunoscut in special pentru cartea sa ”Un an langa Capitan”, s-a facut remarcat pentru atitudinea sa anticomunista exprimata de-a lungul timpului.
Ilie Tudor a facut parte din copiii saraci sau orfani din Oltenia adusi de Corneliu Zelea Codreanu la Bucuresti pentru a fi scoliti si pregatiti pentru ”comertul legionar” si pusi sub obladuirea Nicoletei Nicolescu, sefa femeilor legionare organizate in corpul ”Cetatuilor”. Fiind unul dintre cei mai mici copii adusi din provincie a fost numit ”iedul” de catre Codreanu.
Ilie Tudor a fost condamanat de regimul comunist ca legionar. In interviurile facute cu domnia sa acesta s-a declarat intodeauna ”legionar si un fervent anticomunist”.
Cartea sa ”Un an langa Capitan” este una de referinta pentru literatura si memorialistica legionara.
„Ne-a luat în primire o fată înaltă, zâmbitoare, care ne-a spus: – De acum înainte, eu sunt mama voastră. Era atât de caldă şi de atrăgătoare încât am iubit-o din prima zi. Era Nicoleta Nicolescu (…) din primele zile s-a început pregătirea noastră în vederea formării ca viitori oameni, comercianţi români, cu o morală legionară, creştină, cu un comportament corect…” Toate elementele educative necesare unei conduite normale sunt astfel parcurse, iar tinerii ajung în scurt timp sã le asimileze si sã se dezvolte în spiritul ei sub supravegherea atentã a noii lor „mame”, Nicoleta Nicolescu si a lui Bartolomeu Livezeanu, „sub care ne-am adăpostit din primele zile ale urcuşului spre adevărata trăire legionară.” (fragment din carte)