Sari direct la conținut

Un medicament folosit in tratamentul diabetului zaharat de tip 2 ar putea ajuta persoanele care sufera de Alzheimer

HotNews.ro
Un medicament folosit in tratamentul diabetului zaharat de tip 2 ar putea ajuta persoanele care sufera de Alzheimer

Intr-un studiu recent, oamenii de stiinta au descoperit ca un medicament obisnuit folosit in tratamentul diabetului zaharat de tip 2 ar putea recupera amintirile pe care le pierd persoanele care sufera de Alzheimer, tulburare care afecteaza 5,5 milioane de americani, informeazaiflscience.com.

Gasirea unor modalitati eficiente de combatere a bolii Alzheimer este o prioritate majora. Descoperirea ca un medicament utilizat in mod obisnuit pentru a trata diabetul de tip 2 poate inversa boala – cel putin in cazul soarecilor – este interesant.

Potrivit unuia dintre cercetatori, medicamentul „detine promisiunea clara de a fi dezvoltat un tratament nou pentru tulburarile neurodegenerative cronice, cum ar fi boala Alzheimer”.

„Cu niciun tratament nou in aproape 15 ani, trebuie gasite noi modalitati de combatere a bolii Alzheimer”, a declarat Doug Brown, cercetator.

„Este imperativ sa exploram daca de medicamentele dezvoltate pentru a trata alte conditii pot beneficia persoanele care sufera de Alzheimer sau alte forme de dementa”, a adaugat acesta.

Medicamentul a fost testat pe soareci modificati genetic pentru a dezvolta Alzheimer. Animalelelor le-a fost injectat medicamentul respectiv in fiecare zi, timp de doua luni, dupa care au fost supusi unui test. Dupa tratament, soarecii varstnici, aflati in stadii avansate ale bolii, au prezentat o imbunatatire a invatarii si a memoriei.

Desi este important sa ne amintim ca aceste rezultate au aparut, deocamdata, doar in cazul soarecilor, cu siguranta ne dau speranta. Constatarile sunt publicate in revista Brain Research.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro