Sari direct la conținut

Un tribunal din Japonia da dreptate Samsung intr-un proces al brevetelor intentat de Apple

HotNews.ro

O instanta judecatoreasca din Tokio (Japonia) a decis ca Samsung Electronics nu a incalcat brevete detinute de Apple privind transferul de continut media intre terminale, informeaza BBC. Apple a deschis acest proces impotriva Samsung in luna august a anului trecut. Decizia instantei japoneze vine dupa ce la data de 24 august din acest an, un tribunal din California (SUA) a hotarat ca Samsung a incalcat sase brevete detinute de Apple pentru terminalele sale, inclusiv iPhone si iPad, si a dispus ca producatorul asiatic sa plateasca despagubiri de 1,05 miliarde dolari. Samsung a spus va face recurs impotriva deciziei instantei americane.

Procesul din Japonia este doar unul dintre zecile de procese deschise de catre cei doi giganti IT in mai multe tari prin care se acuza reciproc de incalcarea unor drepturi de autor pentru anumite tehnologii din portofoliu.

Potrivit Bloomberg, Apple a deschis acest proces impotriva Samsung anul trecut, acuzand producatorul sud-coreean ca prin Galaxy S, Galaxy Tab si Galaxy S II i-ar incalca brevete legate de sincronizarea datelor. In acest proces, Apple cere despagubiri in valoare de 1,3 milioane dolari, potrivit documentelor depuse in instanta.

Tribunalul american care a dat dreptate Apple in controversatul proces al brevetelor cu Samsung, a stabilit termenul de 6 decembrie pentru discutarea solicitarii companiei americane care spera ca opt modele de smartphone-uri Samsung vor fi interzise definitiv la comercializare in SUA, potrivit reuters. Un termen intermediar va fi pe 20 septembrie, insa atunci cel mai probabil va fi dezbatuta solicitarea Samsung de dizolvare a unei interdictii asupra vanzarii tabletei Galaxy Tab 10.1.

Pe 27 august, la doar cateva zile de la decizia favorabila data pe 24 august de tribunalul din Californa, Apple a solicitat ca opt modele de smartphone-uri Samsung, inclusiv popularul Galaxy S II, sa fie puse sub interdictia de a putea fi comercializate in SUA.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro