Sari direct la conținut

Una dintre cele mai cunoscute companii de securitate informatică a fost victima unui atac executat cel mai probabil de Rusia

HotNews.ro
FireEye, Foto: Michael Vi, Dreamstime.com
FireEye, Foto: Michael Vi, Dreamstime.com

​FireEye, una dintre companiile de top din domeniul cyber-security, a fost victima unui atac informatic extrem de sofisticat realizat de un stat, cel mai probabil de Rusia. Cei de la FireEye spun că atacul a folosit tehnici cu totul noi și hackerii ar fi obținut unelte cu care pot pune la cale noi atacuri peste tot în lume.

A fost un furt uimitor care poate fi asemănat cu cele mai îndrăznețe jafuri, scrie New York Times.

FireEye este evaluată la 3,5 miliarde de dolari, este cunoscută pentru că identifică cine este în spatele celor mai îndrăznețe breșe de securitate informatică, iar printre clienți s-au numărat Sony și Equifax. FireEye a contactat FBI-ul care a preluat cazul și îl analizează cu echipa de specialiști care se ocupă de Rusia, teama fiind că hackeri din Rusia au obținut informații esențiale, precum așa numitele ”instrumente Red Team”.

Acestea sunt în esență instrumente digitale care reproduc cele mai sofisticate instrumente de hacking din lume. FireEye folosește instrumentele – cu permisiunea unei companii client sau a unei agenții guvernamentale – pentru a căuta vulnerabilități în sistemele lor. Majoritatea instrumentelor se bazează pe un ”seif digital” pe care FireEye îl protejează îndeaproape.

FBI a confirmat marți că atacul a fost opera unui stat, dar nu a spus ce stat.

Este o posibilitate ca agențiile secrete ruse să fi profitat de faptul că FireEye și alte companii americane din domeniu erau ocupate cu securizarea sistemului electoral pentru alegerile prezidențiale și au neglijat pericolele din afară. Rușii au considerat, probabil, că este un moment excelent pentru a pune la cale ceva măreț.

Hack-ul de acum pare a fi cel mai mare furt cunoscut al unor instrumente super-sofisticate de securitate cibernetică din ultimii 4 ani, de la marele atac asupra NSA de către un grup denumit.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro