Una vorbim, alta fumam
Intamplarile din ultimele zile, legate de incompatibilitatea in care au intrat rectorii parlamentari, ilustreaza cum nu se poate mai bine duplicitatea partidului aflat la carma tarii.
Am semnalat si in alte articole faptul ca incriminarea de catre PD-L a faptelor de coruptie comise de membri marcanti din alte partide (Adrian Severin, Adrian Nastase, Nicolescu, Remes, etc.), nu rimeaza in niciun fel cu respingerea criteriilor de integritate propuse de grupul Macovei si, mai grav, cu tolerarea in randurile proprii a unui sir impresionant de membri, unii cu functii de conducere importante, aflati in situatii similare, adica cercetati penal, trimisi in judecata sau condamnati pentru fapte de coruptie: Ridzi, Pasat, Falca, Cantaragiu, Poteras, Solomon, Cosmin Popescu, pentru a-i enumera doar pe cei mai cunoscuti. Si PD-L ce face? Tace.
Albirea penalilor din PD-L, inclusiv de catre presedintele Traian Basescu, cu argumentul ca trebuie sa asteptam mai intai sentinte definitive si irevocabile, vine in flagranta contradictie cu atitudinea Parlamentului European in cazul Adrian Severin si a altor 2-3 europarlamentari aflati in aceeasi situatie de coruptie, semnalata de presa, nu de decizii definitive ale instantelor. Cu exceptia lui Severin care se considera nevinovat, desi a emis factura coruptiei, ceilalti s-au simtit si au demisionat imediat.
In motiunile celor doi principali candidati la conducerea PD-L, Emil Boc si Vasile Blaga, se aminteste vag de conflicte de interese si de rezolvarea lor pe cai statutare, dar nicio vorba despre criteriile de integritate propuse de grupul Macovei.
Iata un nou caz care vine sa demonstreze ca in PD-L una se vorbeste, alta se face cand e vorba de fapte.
Ma refer la deputatul PDL Iosif Drăgulescu, care este şi rector al UMF “Victor Babeş”, din Timişoara.
Desi ANI, Agentia Nationala de Integritate, a emis un comunicat in care arata clar si fara dubii intrarea in incompatibilitate a celor patru rectori parlamentari, asa cum am aratat aici, desi insusi ministrul educatiei, Daniel Funeriu a cerut ANI sa demareze procedurile de sanctionare a rectorilor-parlamentari aflati in incompatibilitate, unui deputat PD-L, Iosif Dragulescu, nu-i pasa de demersurile ministrului din propriul partid. Iata ce declara acesta, conform Evenimentului Zilei:
„Pe mine mă surprinde această ambiţie a ministrului educaţiei, când în învăţământ există o serie de probleme extrem de grave. Îi recomand domnului ministru să ţină cont de instituţia parlamentului, care a dat deja verdictul că nu există incompatibilitate. Cele două poziţii le-am câştigat prin alegeri, nu prin numire, iar legea nu reacţionează retroactiv. Un demnitar numit ar trebui să înţeleagă că legislativul este mai important decât executivul”.
citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro