Sari direct la conținut

UPDATE: Primetime Emmy 2019 – "Game of Thrones", "Chernobyl" şi "Fleabag" au câştigat principalele trofee

HotNews.ro
Fleabag, Foto: YouTube
Fleabag, Foto: YouTube

Serialele „Game of Thrones”, „Chernobyl”, „The Marvelous Mrs. Maisel” şi „Fleabag” au câştigat principalele trofee atribuite la cea de-a 71-a ediţie a galei de decernare a premiilor Primetime Emmy, organizată duminică seară la Los Angeles, un eveniment marcat de numeroase surprize, scrie Agerpres, citând Variety şi The Hollywood Reporter.

Gala de decernare a premiilor Primetime Emmy 2019 a avut loc duminică noapte la Microsoft Theater din Los Angeles. Premiile Primetime Emmy se acordă, în general, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotaţie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii – CBS, ABC, NBC şi FOX. Evenimentul de anul acesta a fost transmis de FOX.

Serialele „Game of Thrones”, „Chernobyl”, „The Marvelous Mrs. Maisel” şi „Fleabag” au câştigat principalele trofee atribuite la cea de-a 71-a ediţie a galei de decernare a premiilor Primetime Emmy, organizată duminică seară la Los Angeles, un eveniment marcat de numeroase surprize, potrivit Variety şi The Hollywood Reporter.

Gala Primetime Emmy Awards, considerată un echivalent în televiziune al premiilor Oscar, s-a deschis cu apariţia pe scenă a cunoscutului personaj animat Homer Simpson, prezentat sub forma unor imagini generate pe computer, înlocuit după câteva momente de o scenetă pretins improvizată, ai cărei protagonişti au fost actorii Anthony Anderson (cunoscut din serialul „black-ish”) şi Bryan Cranston (protagonist al serialului „Breaking Bad”).

În acest an, organizatorii evenimentului au decis să imite formatul galei premiilor Oscar 2019 şi să renunţe la folosirea unui maestru de ceremonii pe post de prezentator principal, preferând o succesiune de vedete care să înmâneze premiile, pentru a dinamiza show-ul.

Producţiile „Game of Thrones”, „Chernobyl”, „The Marvelous Mrs. Maisel” şi „Fleabag” au fost marile câştigătoare la ediţia din 2019 a galei Primetime Emmy Awards.

Ultimul sezon al serialului fantasy „Game of Thrones”, o producţie a postului HBO, a câştigat 12 trofee, inclusiv la categoriile „cel mai bun serial dramatic” şi „cel mai bun actor secundar într-un serial dramatic” (Peter Dinklage, în rolul Tyrion Lannister). „Game of Thrones” a fost desemnat pentru a patra oară cel mai bun serial dramatic, egalând recordul deţinut până în acest an de serialul „Mad Man”.

„The Marvelous Mrs. Maisel”, o producţie realizată de Amazon, a dominat segmentul comediilor, obţinând în total opt trofee, inclusiv la categoriile secundare de interpretare, graţie actorilor Tony Shalhoub şi Alex Borstein.

„Chernobyl” a fost un alt mare învingător al galei, câştigând 10 premii, inclusiv la categoria „cea mai bună miniserie TV”.

Show-ul TV „Fleabag”, produs de Amazon, a fost marea surpriză a galei, câştigând patru premii, inclusiv la categoria „cel mai bun serial de comedie”, unde a învins marile favorite, „Veep” şi „The Marvelous Mrs. Maisel”, iar creatoarea acestui serial, Phoebe Waller-Bridge, s-a impus la categoriile „cea mai bună actriţă de comedie” şi „cel mai bun scenariu pentru un serial de comedie”. Aceeaşi producţie a fost premiată şi cu premiul pentru regie, atribuit lui Harry Bradbeer.

Cel mai bun actor în rol principal într-o comedie a fost desemnat Bill Hader, protagonistul serialului „Barry”, care a câştigat acest trofeu şi în 2018.

Billy Porter a scris istorie la gala de duminică seară, devenind primul actor homosexual de culoare care s-a impus la categoria „cel mai bun actor în rol principal într-un serial dramatic”, graţie interpretării sale din serialul „Pose”.

Jodie Comer a învins-o pe Sandra Oh, colega ei din distribuţia serialului „Killing Eve”, şi a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial dramatic.

În total, incluzând premiile acordate în urmă cu o săptămână la gala Creative Arts Emmy, HBO s-a clasat pe primul loc în topul posturilor TV, cu 34 de premii, în timp ce platforma Netflix a câştigat 27 de trofee. Pe locurile următoare s-au clasat Amazon (15 premii), National Geographic (8 premii), NBC (7 premii), CNN (5 premii) şi FX Network (5 premii).

Lista principalelor trofee atribuite la cea de-a 71-a ediţie a galei de decernare a premiilor Primetime Emmy:

  • Cel mai bun serial dramatic – „Game of Thrones”
  • Cel mai bun serial de comedie – „Fleabag”
  • Cea mai bună miniserie TV – „Chernobyl”
  • Cel mai bun lungmetraj de televiziune – „Bandersnatch” („Black Mirror”)
  • Cel mai bun serial cu scenete de varietăţi – „Saturday Night Live”
  • Cel mai bun talk-show – „Last Week Tonight With John Oliver”
  • Cel mai bun program-competiţie de tip reality-show – „Ru Paul’s Drag Race”
  • Cel mai bun actor în rol principal într-un serial de comedie – Bill Hader („Barry”)
  • Cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial de comedie – Phoebe Waller-Bridge („Fleabag”)
  • Cel mai bun actor în rol principal într-un serial dramatic – Billy Porter („Pose”)
  • Cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial dramatic – Jodie Comer („Killing Eve”)
  • Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial de comedie – Tony Shalhoub („The Marvelous Mrs. Maisel”)
  • Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial de comedie – Alex Borstein („The Marvelous Mrs. Maisel”)
  • Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial dramatic – Peter Dinklage („Game of Thrones”)
  • Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial dramatic – Julia Garner („Ozark”)
  • Cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie TV / lungmetraj de televiziune – Jharrel Jerome („When They See Us”)
  • Cea mai bună actriţă în rol principal într-o miniserie TV / lungmetraj de televiziune – Michelle Williams („Fosse/Verdon”)
  • Cel mai bun actor în rol secundar într-o miniserie TV / lungmetraj de televiziune – Ben Whishaw („A Very English Scandal”)
  • Cea mai bună actriţă în rol secundar într-o miniserie TV / lungmetraj de televiziune – Patricia Arquette („The Act”)
  • Cea mai bună regie a unui serial de comedie – Harry Bradbeer („Fleabag”)
  • Cea mai bună regie a unui serial dramatic – Jason Bateman („Ozark”)
  • Cea mai bună regie pentru o miniserie TV / lungmetraj de televiziune – Johan Renck („Chernobyl”)
  • Cea mai bună regie a unui serial de varietăţi – Don Roy King („Saturday Night Live”)
  • Cel mai bun scenariu pentru un serial dramatic – Jesse Armstrong („Succession”)
  • Cel mai bun scenariu pentru un serial de comedie – Phoebe Waller-Bridge („Fleabag”)
  • Cel mai bun scenariu pentru o miniserie TV / lungmetraj de televiziune – Craig Mazin („Chernobyl”)
  • Cel mai bun scenariu pentru un show de varietăţi – („Last Week Tonight with John Oliver”).
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro