UPDATE Raportul TVR va fi votat marti in plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor. Un vot impotriva ar echivala cu demiterea sefului TVR, Claudiu Saftoiu. Rares Bogdan, despre discutiile legate de TVR: "Nu am spus nici nu, nici da"
Raportul TVR va fi votat cel mai probabil marti in plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor, potrivit mai multor surse politice. Un vot impotriva dat de camerele reunite ar echivala cu demiterea sefului TVR, Claudiu Saftoiu. Unul dintre numele vehiculate in presa pentru inlocuirea acestuia ar fi Rares Bogdan, realizator de emisiuni la Realitatea TV. Alte nume vehiculate in presa ultimelor saptamani sunt Valentin Nicolau si Lucia Hossu Longin, membri in actualul CA al TVR. Plenul reunit al celor doua camere ar urma sa inceapa la ora 14.00. O alta varianta insa, vehiculata in mediul politic, are in vedere fortarea unei demisii a lui Saftoiu fara votul din plen. Potrivit acestor surse, se incearca evitarea respingerii raportului de activitate a TVR pentru a nu periclita procesul de concedieri masive din televiziunea publica.
UPDATE Rares Bogdan a spus, marti, pentru HotNews.ro ca „numele meu este un nume intre mai multe nume. Eu imi fac emisiunea Jocuri de putere in continuare si ma simt foarte bine la Realitatea TV”. E o propunere care a venit acum doua luni. Nu am spus nici nu, nici da”.
Zilele trecute, el spusese pentru Reportervirtual.ro ca nu pleaca de la Realitatea TV si ca discutiile cu TVR nu mai erau „de actualitate”, la acea data.
UPDATE 2 HotNews.ro a incercat sa-l contacteze telefonic, marti la pranz, pe Claudiu Saftoiu, insa nu a reusit. Acesta a trimis un SMS in care preciza: „Sunt la cinematograf”
- In cazul in care raportul de activitate al TVR este respins de Parlament, Consiliul de Administratie al Televiziunii publice, condus de Presedintele-director general, este demis de drept. Grupurile parlamentare, Guvernul, Presedintia si angajatii TVR trebuie, apoi, sa faca nominalizari pentru un nou consiliu de administratie, format din 13 membri, iar acesta trebuie validat de Parlament in sedinta comuna. In cazul CA condus de Claudiu Saftoiu, procedura este mai complicata, avand in vedere ca acesta a pus in aplicare un program pe termen lung de redresare economica si financiara a institutiei, care a starnit numeroase controverse, dar a primit sprijinul guvernului.
Vom reveni cu amanunte