Sari direct la conținut

Utile: 3 sau 30 de minute – cat dureaza actul sexual ideal; De ce se tem barbatii de insuratoare; Un medicament realizat pe baza substantelor produse de capuse, benefic in prevenirea infarctului; Cum sa iti pastrezi spatele sanatos

HotNews.ro

3 sau 30 de minute – cat dureaza actul sexual ideal. Sapte minute este durata medie a unei partide de amor. Doua minute sunt insuficiente pentru un „maraton” satisfacator, iar ce depaseste jumatate de ora a inceput prost. Durata ideala a unui act sexual este intre 3 si 13 minute, sunt de parere cercetatorii canadieni si americani, care au realizat un studiu pe un esantion de 1.500 de cupluri. In plus, durata medie a unei partide de amor este de 7,3 minute, apreciaza specialistii dupa o luna de cercetari, scrie Gandul.

De ce se tem barbatii de insuratoare. Impresia ca libertatea lor intra sub papucul sotiei, teama de responsabilitati si limitarea la o singura partenera ii determina pe barbati sa amane momentul punerii pirostriilor. Inaintea varstei de 30 de ani, barbatii inca isi gasesc confortul psihic in micile placeri ale vietii de burlac: o bere cu prietenii, urmarirea unui meci de fotbal, iesirile in cluburi si distractiile de weekend. Femeile de aceeasi varsta sunt pregatite demult sa se aseze la casa lor, sa se dedice unui singur barbat, cu care sa faca si sa creasca cel putin un copil. Iar daca si-au gasit deja potentialul sot, asteapta inelul de logodna, noteaza EvZ.

Un medicament realizat pe baza substantelor produse de capuse, benefic in prevenirea infarctului. Un medicament realizat pe baza unor substante produse de capuse ar putea salva vietile a mii de persoane care sunt expuse riscului de a suferi un infarct, informeaza site-ul dailymail.co.uk, consultat de Mediafax. Medicamentul Variegin contine o substanta coagulanta produsa in laborator de cercetatori, pe baza formulei chimice a substantei secretate de o capusa care traieste in Africa si in America Centrala, scrie Romania Libera.

Cum sa iti pastrezi spatele sanatos. Nu va aplecati cand stati in picioare si, daca petreceti multe ore pe scaunul de la birou, incercati sa va asezati membrele inferioare pe un taburet, pentru a preveni astfel durerile de spate ce pot aparea. Specialistii spun ca durerea lombara joasa este foarte frecventa printre persoanele care ridica adesea greutati, dar poate aparea si la unii sportivi, scrie Gandul.

Turmericul, leac anticancer. Radacina de turmeric contine ulei volatil, camfor si curcumina, o substanta cu rol protector impotriva cancerului de colon si de stomac, arata studii recente. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, recomanda folosirea acestui condiment pentru a impiedica formarea gazelor intestinale si pentru a mentine la capacitati maxime functiile hepatice. Persoanele care urmeaza un tratament cu anticoagulante trebuie sa consulte medicul inainte de a folosi acest condiment, scrie Adevarul.

Oferte de low cost de la marii operatori aerieni. Promotiile de toamna au adus preturi mai mici ca anii trecuti, dupa ce numarul pasagerilor a scazut cu pana la 20% in primele sase luni. Operatorii aerieni se intrec in promotii de toamna: un zbor dus-intors pana in Statele Unite sau Dubai costa mai putin de 500 de euro de persoana, in timp ce pentru cursele europene, pretul incepe de la 0,1 euro plus taxe. Pe fondul crizei, numarul de pasageri ai companiilor aeriene s-a redus cu pana la 20%. Piata de transport aerian low cost a fost marcata in primul semestru de falimentul companiilor SkyEurope si MyAir, in timp ce operatorii de linie au suferit pierderi de milioane, noteaza EvZ.

Vitamina A imbunatateste vederea si sistemul imunitar. Carenta de vitamina A poate genera deficiente de vedere si contractarea mult mai usoara a unor infectii, din cauza slabirii sistemului imunitar. Adesea, organismul nostru nu produce singur aceasta substanta si atunci ea trebuie absorbita din alimente. Specialistii spun ca pestele cu un nivel ridicat de grasimi si carnea reprezinta cateva dintre sursele esentiale de vitamina A. Substanta, cunoscuta sub numele de retinol, mai este intalnita si in alimente de origine animala – ficat, lapte integral, unt, galbenus de ou. Medicii nutritionisti spun ca vitamina A poate fi sintetizata de organism, plecand de la betacarotenul alimentar – pigment portocaliu intalnit in legumele si fructele de culoare galbena, rosie, portocalie si verde, scrie Gandul.

Zgomotul ne „raneste“ inima. Traficul stradal, utilajele si aparatura electronica modifica echilibrul fiziologic al organismului. Un studiu al OMS arata ca expunerea indelungata la poluarea sonora creste riscul de accidente, de boli de inima si de alte afectiuni cronice. Principalul efect al poluarii fonice este afectarea auzului. Insa cercetarile realizate de specialistii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) au demonstrat ca expunerea prelungita la zgomot creste cu trei la suta riscul de infarct si de atac vascular cerebral. Acest lucru este pus pe seama faptului ca persoanele expuse la poluarea sonora au ritmul cardiac accelerat si inregistreaza o crestere a presiunii sanguine, scrie Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro