Utile: 7 reguli de aur pentru sex divin; Grasimea de pe burta provoaca migrene; Jocurile, o dadaca periculoasa, iar roscatii se tem de dentist mai mult decat ceilalti
Cum „alimentati” oasele cu calciu dupa 30 de ani. Nu doar laptele, branza si iaurtul intaresc oasele, ci si legumele, precum spanacul si broccoli, ori sardinele sau somonul. Oasele raman puternice pana pe la 30 de ani. Dupa aceasta varsta incep sa se degradeze, mai ales daca nu aveti grija de ele. In cazul femeilor, procesul e accelerat de tulburari hormonale si mai ales de menopauza. Totusi, exista modalitati prin care puteti opri acest proces de imbatranire a sistemului osos. Cel mai la indemana lucru pe care il puteti face este sa va ingrijiti de dieta. Expertii citati de site-ul medical in limba engleza webmd.com va ofera cateva exemple, noteaza EvZ.
Jocurile, o dadaca periculoasa. Copiii uitati cu orele in fata computerului risca sa dezvolte dependenta, insa daca jocurile sunt alese atent ii pot ajuta sa fie creativi si descurcareti. Atunci cand parintii transforma jocurile pe computer in dadaca pentru copii, lasandu-i cu orele sa faca pe razboinicii, riscul ca micutii sa dezvolte dependente este major. Psihologul Bogdana Bursuc explica mecanismul prin care se creeaza dependenta: „Este o activitate in care obtii atat un rezultat imediat, cat si anumite beneficii, fiind astfel foarte reconfortanta”. Alte pericole ascunse ale jocurilor pe calculator sunt alienarea, atunci cand copilul petrece prea mult timp cu aceasta activitate, dar si influenta negativa pe care o pot avea asupra psihicului micutilor, noteaza EvZ.
Grasimea de pe burta provoaca migrene. Medicii atrag atentia ca grasimea abdominala este periculoasa, putand cauza o serie de boli. Talia unei femei nu trebuie sa depaseasca 80 de centimetri, iar a unui barbat, 94. Persoanele care sufera de obezitate abdominala se pot confrunta adesea cu migrene sau cefalee, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani. Explicatia este simpla – potrivit specialistilor, grasimea de pe burta face ca vasele de sange sa nu mai irige corespunzator creierul. Oamenii de stiinta de la National Health and Nutrition Examination Survey, din SUA, au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au monitorizat peste 22.000 de persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 55 de ani. Si alte cercetari realizate pana acum au pus in evidenta o legatura intre obezitatea globala si cronicizarea migrenei, scrie Gandul.
7 reguli de aur pentru sex divin. Cand se vorbeste despre sex, indienii sunt maestri absoluti. Nu degeaba, Kamasutra este manualul sexului bine facut. De aceea, expertii indieni au scris in ”Times of India” cele 7 reguli care mentin vie pasiunea. 1. Nu va lasati prada rutinei. Partenerul este extrem de previzibil? Daca da, este necesar sa va schimbati obiceiurile, pentru ca ati ajuns rutina sexuala. Daca de obicei faceti dragoste noaptea, incercati sa o faceti dimineata sau dupa-masa. Schimbati locul in care o faceti. Daca sunteti obisnuiti cu patul din dormitor, incercati in bucatarie sau sub dus. Schimbarea obiceiurilor sexuale poate aduce o improspatare in viata de cuplu. Integral in Adevarul.it
Roscatii se tem de dentist mai mult decat ceilalti. Oamenii nu apreciaza, in general, vizitele la dentist, insa persoanele cu parul roscat par sa se teama de stomatolog mai mult decat celelalte, o variatie genetica putand explica motivele acestui comportament, potrivit cercetatorilor americani, informeaza Reuters consultat de Mediafax. O serie de studii efectuate in ultimii ani au relevat faptul ca persoanele roscate raspund mai putin la anesteziile locale, avand nevoie de doze mai mari de anestezic decat persoanele care au un alt pigment al parului, scrie Romania Libera.
Ciocolata reduce riscul de deces. Un grup de cercetatori din Suedia a descoperit recent ca persoanele care consuma ciocolata neagra sau cu lapte de cel putin doua ori pe saptamana, in urma unui infarct, au de trei ori mai putine sanse sa moara din cauza unei boli de inima. La studiu au participat 1.169 de persoane non-diabetice (pentru ca ciocolata nu este recomandata persoanelor cu diabet), cu varste cuprinse intre 45 si 70 de ani, care au suferit cate un atac de cord in jurul anilor ‘90. Pacientii au fost monitorizati timp de opt ani, in urma spitalizarii, fiind luate in considerare obezitatea si consumul de alcool sau de tutun, scrie Libertatea.