Sari direct la conținut

Utile: Alimentele de vara iti dau un tonus de invidiat; Sapte simptome ale ochilor pe care nu trebuie sa le ignori; Aspirina poate preveni aparitia cancerului de colon si stomac; Tu stii ce presupune o alimentatie corecta?

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Alimentele de vara iti dau un tonus de invidiat. Profita din plin de roadele sezonului cald: legume si fructe bogate in vitamine, minerale si apa. Gustoase si sanatoase, contin tot ce ai nevoie pentru a-ti pastra silueta si o stare fizica excelenta. Nu este intamplatoare culoarea acestor fructe. Ea dovedeste continutul crescut de vitamina E, vitamina C si betacaroten, un pigment care contribuie la protejarea pielii de efectele nefaste ale soarelui. Betacarotenul este un precursor al vitaminei A, indispensabil pentru procesul de crestere a copiilor. Doua-trei caise sau piersici acopera pana la jumatate din necesarul de betacaroten. Le poti include si in dietele de slabit, pentru ca au putine calorii, iar zaharul pe care-l contin se va asimila treptat in organism, scrie Adevarul.

Sapte simptome ale ochilor pe care nu trebuie sa le ignori. Ochii sunt un organ extrem de important care iti poate spune multe despre sanatatea intregului corp. Iata cateva simptome ale ochilor pe care le poti depista fara ajutorul medicului si care iti pot spune multe despre sanatatea ta generala. Vene de sange umflate localizate pe portiunea alba a ochiului. Acest simptom arata o grava problema cu alergiile (la polen, praf sau scuamele animalelor pot afecta foarte des ochii). Functionand ca un mecanism de protectie, ochii secreta histamine antiinflamatorii si alte chimicale naturale. Actiunea duce la umflarea vaselor de sange, la ochi inrositi, care lacrimeaza si la senzatia de mancarime. Basicute in globul ocular. Acestea provoaca senzatia de privire incetosataa. Boala se numeste Corioretinopatie Centrala Seroasa, o afectiune caracteristica tinerilor de sex masculin. Cauzele acestei boli sunt stresul emotional sau mental excesiv, anunta Libertatea.

Tu stii ce presupune o alimentatie corecta? O alimentatie corecta si echilibrata contine alimente din toate grupele alimentare – cereale, legume, fructe, lactate, carne, lipide din oleaginaose si uleiuri vegetale, distribuite in 3 mese principale si una sau doua mici gustari. O categorie importanta de nutrienti, care furnizeaza peste jumatate din necesarul nostru zilnic de energie, este cea a carbohidratilor. Carbohidratii (glucidele) sunt prezenti, in concentratii diferite, in ordine descrescatoare, in alimente precum – painea, orezul, pastele, cartofii, lguminoasele precum fasolea, lintea, nautul, fructele si legumele. Primele, care au cea mai mare concentratie de glucide, au bineinteles, si cea mai ridicata densitate calorica, in aceasta clasificare. Asadar, consumul acestor alimente, poate face parte din planul corect al unei cresteri in greutate, informeaza Romania Libera.

Calcaie crapate? Iata solutiile! E soare si-i concediu si este atat de bine! Numai picioarele tale nu par a fi la fel de multumite. Din cauza prafului si a temperaturii ridicate, calcaiele sunt uscate si crapate. Ce-i de facut afla in cele ce urmeaza. Mersul mult pe jos, statul in picioare, incaltamintea descoperita – toate favorizeaza uscarea si craparea pielii de la nivelul calcaielor. In prima faza, este o problema deranjanta doar din punct de vedere estetic. Insa, lasate netratate, crapaturile din piele pot duce la aparitia unor probleme de sanatate, asa cum ne-a explicat doctorul dermatolog Anca Zbranca. Pentru mentinerea unor calcaie fine, exista doua tipuri de ritual: zilnic si saptamanal, scrie Adevarul.

Leacuri impotriva problemelor menstruale. Aproape orice femeie se confrunta macar o data in viata cu o problema legata de menstruatie – fie ca e vorba de un ciclu neregulat, prea abundent sau de durerile ce-l insotesc. Vestea buna este ca in farmacia naturii exista leacuri care te pot ajuta. Bineinteles, indicat este sa mergi la un medic ginecolog, pentru un diagnostic corect si, cu acordul lui, sa apelezi si la un tratament alternativ. Vitex Agnus Castus (fructul castitatii) e un bun remediu impotriva problemelor genitale, mai ales a celor provocate de dereglari hormonale. Reduce simptomele neplacute ale sindromului premenstrual. Restabileste echilibrul endocrin si regleaza secretiile ovariene. Are un efect benefic si in afectiunile inflamatorii. Cilcul devine regulat si imbunatateste fertilitatea. In plus, este de ajutor in cazul mastozei fibrochistice. Se consuma sub forma de infuzie (o lingurita de planta, la o cana cu apa). Se lasa sa stea acoperita timp de un sfert de ora. Se beau trei cani pe zi. In comert, Vitex Agnus Castus se mai gaseste sub forma de preparate: ulei, capsule sau tinctura, anunta Libertatea.

Aspirina poate preveni aparitia cancerului de colon si stomac. Se spune ca aspirina este pastila pe care trebuie sa o ai tot timpul la indemana. Consumul zilnic de aspirina previne aparitia cancerului, potrivit cercetatorilor Pana acum, medicii americani ii indemnau pe pacienti sa ia doze mici de aspirina pentru a preveni atacurile de inima, daca sufereau de boli cardiace. Studiile din acest an au aratat ca pacientii care au luat aspirina au avut un risc mai mic de a muri de cancer. Cercetarile s-au realizat pe 100.000 de persoane cu varste mai mari de 60 de ani, nefumatori. Doctorii au observat ca efectul benefic al aspirinei este mai vizibil in cazul cancerului de colon si al celui de stomac, informeaza Click.

Cum sa arati mai bine acum (antrenament de „pompare”). Da, stiu ca stii..Ti-am zis-o de multe ori..Procesul de adaugare a masei musculare este un proces lent, si e nevoie de disciplina si dedicare (antrenament solid, alimentatie corecta, odihna).. Dar ce faci daca, sa zicem, tragi din greu la sala de ceva vreme, ai inceput sa ai rezultate bune, si vrei sa arati mai bine ACUM? Sa zicem ca ai ocazie speciala..Mergi la plaja, la piscina, sau la o intalnire fierbinte? N-ai vrea sa arati pe jumatate de bine pe cat ai putea. Vrei sa faci cea mai buna impresie. E timpul pentru „pompare”. Ce e pomparea? E acea „umflare” temporara a muschilor, atunci cand ii lucrezi intens. Cand sangele aduce oxigen si nutrienti in muschi, pielea sta sa explodeze, venele devin mai proeminente, scrie Hunk Body.

Secretele longevitatii. Pe data de 5 iunie, 2012 pe postul de televiziune ABC News din Statele Unite, s-au prezentat rezultatele unui studiu facut pe centenari, care a dovedit ca nu doar cei care stapanesc ereditar o „baza” de gene bune pot trai indelung ci si cei care au un bogat istoric familiar de boli, suferinta si moarte prematura. Studiul a vrut sa sublinieze faptul ca buna dispozitie este cheia pentru o viata lunga si lipsita de suferinta. Sunt cateva secrete care sunt subliniate in studiu iar de asemenea cateva aspecte sunt completate de mine. Integral pe LigiaPop.com.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro