Sari direct la conținut

Utile: Alternative la indemana pentru antibiotice; Ai grija cum petreci de Sarbatori; 10 reguli pentru o alimentatie corecta in sezonul rece; Un pahar de lapte din soia asigura 40% din necesarul zilnic de proteine si calciu

HotNews.ro

Alternative la indemana pentru antibiotice. Antisepticele si vitamina C sunt solutiile cele mai bune pentru tratarea racelilor sau gripelor fara complicatii, manifestate cu febra. In Romania, peste 30% dintre persoanele internate in spital sufera de infectii cu germeni rezistenti la antibiotice, din cauza ca si-au tratat excesiv afectiunile usoare cu astfel de medicamente. „Cele mai multe infectii respiratorii sunt virale si nu trebuie tratate cu antibiotice, pentru ca nu au efect. Mai mult, se dezvolta rezistenta bacteriana la antibiotice, iar la nevoie aceste medicamente nu vor mai fi eficiente”, avertizeaza presedintele Societatii Nationale a Medicilor de Familie, Rodica Tanasescu. Integral in EvZ.

Ultimele mofturi in chirurgia estetica. Injectiile in talpa care amortesc durerea provocata de tocuri, cosmetizarea barbiei cu aspect de „coaja de portocala” sau liftingul urechilor sunt la moda. Marirea sanilor, corectia nasului, liposuctia, ridicarea pleoapelor si cosmetizarea abdomenului s-au aflat, in acest an, in top 5 cele mai solicitate proceduri chirurgicale, potrivit Societatii Americane de Chirurgie Plastica. Vin din urma insa proceduri la care multi nu ne-am fi gandit. Chirurgii americani vorbesc despre injectiile in talpa, liftingul lobului urechii sau liposuctia genunchilor, scrie Gandul.

Un pahar de lapte din soia asigura 40% din necesarul zilnic de proteine si calciu. Un nou tip de lapte din soia, produs de una dintre cele mai mari companii alimentare din Australia, s-a lansat de curand la noi in tara, informeaza un comunicat de presa. Potrivit producatorilor, este vorba despre o bautura non-alcoolica realizata din boabe de soia, cu adaos de vitamine si minerale, scrie Gandul.

Ai grija cum petreci de Sarbatori! Mesele imbelsugate, meniurile consistente, cu bauturi si dulciuri, lipsa de miscare sau de somn ori frigul ne pot da organismul peste cap in perioada Sarbatorilor. Ca sa ne simtim bine de Craciun si de Anul Nou, dr. Laurentiu Luca, directorul Clinicii Puls, ne invata cum sa prevenim si sa tratam balonarea, mahmureala, constipatia, raceala, gripa, degeraturile sau senzatia de epuizare, scrie Libertatea.

10 reguli pentru o alimentatie corecta in sezonul rece. Vrei sa arati bine in tinutele sexy de Revelion, dar ai probleme cu grasimea acumulata in jurul taliei sau pe coapse? Sfatul specialistului Click! Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, este sa-ti ajustezi mai degraba tinuta decat silueta. Iarna, corpul tau are nevoie de cantitati mai mari de hrana si de aceea nu este indicat sa-l supui unor diete drastice. E important sa respecti cateva reguli de alimentatie, ca sa-ti protejezi sanatatea si ca sa eviti devitalizarea organismului.

Rodia are efecte anti-imbatranire. Incununata de multe ori cu titlul de „Super fruct“, rodia asigura 40% din doza zilnica recomandata de vitamina C. Este bogata in acid folic si vitaminele A si E. Acest fruct contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde. Are efecte anti-imbatranire, lupta impotriva aparitiei unor maladii ca Alzheimer, cancer, boli de inima, informeaza Click.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro