Utile: Aproximativ 5% dintre români suferă de psoriazis. Cauzele şi simptomele; Alimentul ideal pentru cei cu gută. Cum să-l consumi ca să elimini acidul uric în exces; Răceală versus gripă: care sunt diferențele
Alimentul ideal pentru cei cu gută. Cum să-l consumi ca să elimini acidul uric în exces. Guta este o boală metabolică ce implică metabolismul purinelor, produși ce se regăsesc în proteinele pe care le ingerăm zilnic și prin a căror metabolizare rezultă acidul uric. Din cauza dezechilibrului apărut la nivelul acestui metabolism al purinelor, producția de acid uric este crescută, acesta acumulându-se în cantități mari în sânge și în consecință și la nivelul țesuturilor și al articulațiilor, ducând la inflamarea articulației, provocând durere, scrie Doctorul Zilei.
Aproximativ 5% dintre români suferă de psoriazis. Cauzele şi simptomele. Declarat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a 5-a cea mai importantă boală cronică netransmisibilă, împreună cu boli precum diabetul, cancerul, bolile cardiovasculare sau respiratorii, psoriazisul este o boală cronică, sistemică, ce afectează nu doar pielea, ci şi alte organe, ducând frecvent la complicaţii. De aceea, Societatea Română de Dermatologie subliniază necesitatea unui management adecvat al acestei afecţiuni, în vederea creşterii calităţii vieţii pacientului şi atrage atenţia asupra importanţei diagnosticului precoce şi a îngrijirii de specialitate, conform Descoperă.ro
Răceală versus gripă: care sunt diferențele. Gripa și răceala sunt ambele boli respiratorii, dar sunt cauzate de viruși diferiți. Deoarece aceste două tipuri de boli au simptome asemănătoare poate fi dificil să se spună diferența dintre ele numai pe baza simptomelor. În general, gripa este mai rea decât răceala obișnuită, iar simptomele sunt mai intense. Răcelile sunt de obicei mai ușoare decât gripa. Persoanele cu răceli au mai multe șanse să aibă un nas curgător. În general, răcelile nu duc la probleme grave de sănătate, cum ar fi pneumonia, infecții bacteriene sau spitalizări. Gripa poate avea complicații asociate foarte grave, potrivit Medlife.
Un medic cardiolog avertizează în legătură cu obiceiul de a lua o aspirină pe zi. ”Mare atenție!” ”O aspirină pe zi pentru pacienții care se știu deja cu boli coronariene sau care au avut un accident vascular cerebral sau care știu că au stenoze sau plăci de aterom, e foarte bună. Însă, sunt situații în care pacienții înlocuiesc aspirina clasică, adica acidul acetilsalicilic cu diverse preparate considerate antiagregante naturale și care se întorc la spital cu stentul (dispozitivul care se montează in cazul unui infarct) ocluzionat. Din cauză că au luat o perioada lungă de timp ceva ce nu era aspirina, de fapt, așa că, mare grijă la situații de genul acesta,” a explicat dr. Ana Maria Șerban conform Doctorul Zilei.
Dureri de splină: cauze, simptome și tratament. Splina este acoperită de o membrană protectoare, iar în cazul unei lovituri aceasta împiedică sângele să se evacueze. Astfel, sângele acumulat sub acea membrană presează organul, iar acesta explodează. Acest fapt este urmat de o hemoragie internă masivă, cu potențial fatal. Primul semn al ruperii splinei este o durere abdominală severă, însoțită de stări de leșin, vedere încețoșată, greață, vărsături, paloare, stare de nervozitate. Tahicardia și amețelile sunt alte două simptome pe care le vei avea, în cazul rupturii de splină, notează Diva Hair.