Utile: "Aspirina saracului" sau bere in caz de raceala si gripa; Copilul tau este stangaci? Nu-l corecta; Te-ai intrebat ce se intampla daca inghiti guma de mestecat? Noi avem raspunsul; Care este si cum te poate ajuta leacul minune al toamnei
„Aspirina saracului” sau bere in caz de raceala si gripa. Berea nu este bogata in proteine, insa datorita continutul ei ridicat de minerale, este bautura ideala in caz de raceala si gripa. De asemenea, berea contine vitaminele B1, B2 si PP, calciu, magneziu, potasiu, fibre, avand de doua ori mai multi antioxidanti decat vinul alb. Ea este saraca in calorii, deoarece este preparata din 90 % apa, malt, hamei, zahar si drojdie. Hameiul este un analgezic puternic si poate fi folosit ca dezinfectant, cu efect calmant. Consumul regulat, dar moderat de bere, scade riscul cancerului. Un pahar de bere consumat pe stomacul gol previne gastrita, activeaza producerea sucului gastric si regleaza transpiratia, scrie EVZ.
Te dor sanii? Afla de ce! Multe boli pot fi semnalate de durere, dar atunci cand ea apare in zona sanilor este cu atat mai ingrijorator. Afla care sunt cele mai frecvente afectiuni manifestate din durerea sanilor! Peste 70% din femeile care nu au atins menopauza sunt afectate la un moment dat in viata de durerile de san. Adesea, durerea apare la ambii sani, iar principalele cauze sunt schimbarile hormonale care au loc la apropierea menstruatiei. Ce ar trebui sa te puna pe ganduri este durerea asemanatoare cu o arsura resimtita la un singur san, care persista mai mult de trei luni si care revine tot mai des. Daca nu exista si alte simptome (cute sau pete aparute pe san, modificari de culoare a pielii sanului, scurgeri sau sangerari ale mamelonului), sunt sanse mari sa nu fie vorba despre cancer, dar durerea poate prevesti diverse alte boli, anunta Adevarul.
Care este si cum te poate ajuta leacul minune al toamnei. Toamna ne ofera remedii naturale pentru afectiunile nostre cele mai frecvente. Astfel, indiferent de culoare, prunele se remarca din multitudinea de fructe gustoase, nu numai prin utilitatea lor culinara deosebit de variata, ci si prin proprietatile lor curative extrem de complexe si eficiente. Bogate in vitamine si antioxidanti, prunele pot fi consumate cu tot cu pielita. Cantitatea minima pe care medicii nutritionisti o recomanda pentru a fi consumata este de 200 g pe zi. O cura cu prune dureaza, in medie, o luna si ajuta la tratarea sau prevenirea unei largi game de boli, informeaza Romania Libera.
Cele mai ciudate 10 fobii. Cum se manifesta frica de somn, de scris sau de bani. Fobia este acea frica persistenta si irationala fata de anumite situatii, obiecte, activitati sau persoane. Un top 10 cele mai ciudate fobii, mai jos. Frica de oglinzi sau de a te vedea in oglinda (Eisoptrophobia). Oamenilor care au aceasta fobie le este frica sa se priveasca in oglinda sau sa vada oglinzi in preajma lor. Aceste persoane au o stare de anxietate chiar si atunci cand realizeaza ca teama lor este irationala. Frica de papusi (Pediophobia). Este o fobie pe care o au mai mult copiii, acestora le e teama ca papusile ar putea capata viata. O cauza a acestei fobii ar putea fi o experienta traumatizanta din trecut, care asociaza papusile cu frica si anxietatea, scrie EVZ.
Copilul tau este stangaci? Nu-l corecta! Daca te preocupa faptul ca micutul tau este stangaci, afla ca nu ai niciun motiv sa te ingrijorezi. Medicii te asigura ca un copil stangaci este absolut normal! Multi parinti considera „stangacia” copilului o adevarata problema. Probabil din cauza unor idei preconcepute sau din superstitie, unii dintre ei isi obliga copilul stangaci sa se „corecteze”. Din pacate, si educatorii, si invatatorii au aceasta tendinta. Dar a fi stangaci nu este nici defect, nici boala, ceea ce inseamna ca nu necesita tratament. Coordonarea anumitor parti ale corpului este data de emisferele cerebrale. Emisfera stanga ne controleaza partea dreapta a corpului, iar cea dreapta, partea stanga. Copiii stangaci sunt coordonati cu preponderenta de emisfera dreapta, asociata cu creativitatea, precum si cu orientarea in spatiu, anunta Adevarul.
Te-ai intrebat ce se intampla daca inghiti guma de mestecat? Noi avem raspunsul! Cine nu a fost speriat in copilarie macar o data ca nu este bine sa inghita guma de mestecat intrucat aceasta se infasoara in jurul inimii? Ei bine, nu este indicat ca guma sa fie inghitita, dar situatia nu este atat de tragica precum pare. Guma este facuta din cauciuc natural, indulcitori, coloranti si arome si este un pic mai greu de digerat de catre stomac. Conform specialistilor, stomacul nu procedeaza cu guma la fel ca cu celelalte alimente si o „prelucreaza” inainte de a o digera. Stomacul se contracteaza si se relaxeaza constant, iar aceste miscari imping bolul alimentar – digerat sau nu – pana ajunge in intestine si este apoi eliminat. Astfel, in maxim doua zile de la inghitire, guma de mestecat este eliminata pe cale naturala. Cu toate acestea, exista si riscul ca sistemul digestiv sa se blocheze daca sunt inghitite mai multe gume intr-un timp scurt, informeaza Libertatea.