Sari direct la conținut

Utile: Beneficiile mersului pe jos; Cum scapam de tantari; Obezitatea poate duce la pierderea memoriei; Tehnicile si cartile motivationale pot produce efecte nedorite

HotNews.ro

Mersul pe jos este cel mai complex si mai accesibil exercitiu recomandat de antrenorii de fitness pe care, fie ca vrei sau nu, il practici in fiecare zi. Mersul pe jos este principala forma de exercitii folosita de 8,5 milioane de oameni din Marea Britanie, insa daca acestia nu o aplica corect nu vor obtine rezultate”, spune Joanna Hall. Antrenoarea a demarat in acest sens programul „Slabesti in mers”, prin care le arata britanicilor cum pot ajunge la forma si greutatea dorita prin pasii facuti in fiecare zi. „Nu iti vei putea schimba forma corpului in cele trei ore pe saptamana petrecute la sala, insa mersul pe jos este exercitiul pe care il faci in fiecare zi”, explica Hall, care sustine ca poti pierde aproape 5 kilograme si 25 de centimetri din talie in 28 de zile, doar mergand pe jos. Antrenoarea spune ca mersul corect iti tonifiaza intreaga musculatura insa pentru asta trebuie sa inveti intai cum sa pasesti, cum sa dai din maini si cum sa-ti incordezi muschii in mers, scrie Romania Libera.

Persoanele care au un indice al masei corporale (BMI – Body Mass Index) mai mare decat media obisnuita risca nu doar sa se imbolnaveasca de maladii cardio-vasculare, diabet sau osteoporoza. Acestea sunt predispuse la pierderea memoriei si a abilitatilor cognitive – se arata intr-un nou studiu realizat recent de cercetatorii suedezi si publicat in „Journal of Gerontology”. „Printre cele mai de temut efecte adverse ale obezitatii se numara disfunctiile cerebrale” – a declarat Anna Dahl, de la School of Health Sciences, Jönköping. Potrivit studiului, se pare ca persoanele care sunt supraponderale dupa prima tinerete au risc maxim de a avea tulburari de memorie catre varsta a treia. Este vorba inclusiv de ajungerea la dementa senila, mult mai rapid decat persoanele normo-ponderale, scrie Romania Libera.

Dusurile dese, evitarea parfumurilor si montarea unor plase speciale la geamuri sunt cateva dintre masurile pe care le puteti lua. Pastilele si spray-urile antitantari nu reprezinta cea mai buna metoda pentru a va proteja de intepaturi, sustin medicii dermatologi. Daca adultii le tolereaza bine pe piele, nu acelasi lucru se intampla in cazul copiilor. Acestea trebuie folosite doar rareori, eventual in vacante. Pentru a va feri de tantari este suficient sa aveti o igiena stricta, deoarece insectele sunt atrase de mirosul de transpiratie. De asemenea, nu folositi parfumuri ori geluri de dus cu miros puternic. „In tara noastra, tantarii nu transmit boli, asa ca singurul rau pe care-l pot face se manifesta la nivelul pielii, prin aparitia «bubitelor»”, spune medicul infectionist Emanoil Ceausu, relateaza EvZ.

Inainte sau dupa efort sustinut poti consuma energizante Nutritionistii avertizeaza ca bauturile energizante contin multe E-uri si ca e ideal sa fie consumate inainte sau dupa efectuarea efortului fizic sustinut. „Consumate regulat, chiar pana la trei doze pe zi, bauturile energizante afecteaza ficatul. De cele mai multe ori, persoanele recurg la aceste bauturi ori de cate ori se simt obosite. Mai mult, energizantele trebuie evitate mai ales dupa ora 7 seara, cand ficatul isi incetineste activitatea”, spune dr. Radu Pitulea. Medicul completeaza ca aceste bauturi sunt contraindicate persoanelor anemice si celor care au probleme cardiovasculare. „Jumatate din populatie sufera de anemie, iar numarul cardiacilor este redus. Mai ales in perioada caniculara, persoanele care sufera de aceste afectiuni trebuie sa evite sa consume bauturi energizante, deoarece le provoaca cresterea tensiunii”, explica dr. Pitulea. Nutritionistul recomanda evitarea amestecurilor dintre bauturile energizante si cele alcoolice, deoarece acest cocktail oboseste organismul, scrie Gandul.

Tehnicile si cartile motivationale au adesea efecte opuse celor scontate Tehnicile motivationale bazate pe repetarea unor afirmatii pozitive despre sine pot avea chiar efecte contrare atunci cand persoanele respective au o imagine de sine deficitara, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii canadieni si preluat de BBC News. Psihologii de la universitatile Waterloo si New Brunswick, care au realizat cercetarea, au descoperit ca cei care nu au o parere tocmai buna despre propria persoana se simt mai rau dupa ce repeta afirmatiile pozitive folosite in tehnicile de motivare, acestea functionand mai degraba in cazul celor care au o imagine de sine puternica, scrie Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro