Sari direct la conținut

Utile: Ce e mai rau decat disfunctia erectila? Vezi cinci boli care-ti distrug viata sexuala; Fisticul, dusmanul bolilor cardiovasculare; Trei idei pentru un mic dejun energizant

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Trei idei pentru un mic dejun energizant. Se spune ca ziua buna se cunoaste de dimineata, asa ca micul dejun nu trebuie sa lipseasca din planul tau alimentar zilnic. Noi iti dam cateva idei si motive pentru a transforma aceasta masa intr-un start energizant. Dupa 8 ore de somn, organismul are nevoie de apa, de proteine, lipide si glucide, dar si de vitamine si minerale pentru o activitate celulara si cerebrala optima. In timpul noptii, corpul tau le-a furnizat incontinuu glucoza tuturor organelor pentru a le mentine in functiune. Dimineata trebuie sa refaci rezerva lui de glucide, altfel te vei simti obosita si lipsita de vlaga, scrie Adevarul.

Ce e mai rau decat disfunctia erectila? Vezi cinci boli care-ti distrug viata sexuala. Cercetatorii din toata lumea au alcatuit lista neagra a afectiunilor cu efecte devastatoare asupra vietii sexuale, iar rezultatul a surprins o lume intreaga. Sforaitul, un obicei aparent inofensiv, se afla si el printre „dusmanii” sexului de calitate. In topul bolilor care interfereaza in mod negativ cu viata intima a oamenilor se numara afectiunile cardiovasculare, cum ar fi ateroscleroza, care limiteaza fluxul de sange din organele genitale. Mai mult, studiile arata ca pana la 70% dintre disfunctiile erectile sunt cauzate de aceasta boala. Femeile nu sunt nici ele iertate: din cauza nivelului scazut al lubrifiantilor naturali, experimenteaza uscaciune vaginala. Diabetul si complicatiile sale nu numai ca duc la probleme cu ejacularea, dar „sufoca” dorinta sexuala a femeilor si le impiedica sa atinga orgasmul, anunta EVZ.

Atentie la rana pe col uterin! Rana pe col uterin nu doare, nu are mereu simptome, dar poate evolua usor in cancer cervical. Un control ginecologic periodic te poate feri de complicatii. Afla mai jos cum o poti preveni si trata. Medicii specialisti pun diagnosticul generic „rana pe col uterin” sau cervicita cronica, in termeni medicali, atunci cand observa la examinare leziuni ale mucoasei care protejeaza colul. De fapt, diagnosticul face referire la toate inflamatiile colului uterin si este des intalnit la femeile active sexual. Controlul ginecologic periodic trebuie sa includa nu doar un tuseu vaginal, ci si un test Babes-Papanicolau si un examen al secretiilor. Astfel, inflamatiile sunt detectate inainte sa se transforme in cancer de col uterin, adica sa apara o tumoare maligna pe col, scrie Adevarul.

Cum se poate preveni acneea rozacee. Primele semne ale acneei care apar, de obicei, in adolescenta nu trebuie trecute cu vederea, deoarece pot avansa la o forma mai severa. Acneea este o afectiune a pielii care apare, de obicei, la adolescenti si se rezolva cu un tratament corect, dar daca nu este tratata la timp, poate lasa urme definitive pe piele, prin aparitia cicatricilor, sau poate evolua spre forme mai severe. Acneea rozacee este o afectiune des intalnita la persoanele trecute de varsta adolecentei, care se manifesta prin iritarea si inrosirea pielii in zona gatului, fetei sau decolteului, usturime si aparitia unor cosuri pe tegumentele obrajilor, nasului, buzelor sau in jurul gatului. Pielea devine foarte sensibila, uscata si crapata. Stresul, expunerea la caldura sau la lumina soarelui, apa murdara si aerul poluat pot intretine aceasta afectiune dermatologica, informeaza Romania Libera.

Fisticul, dusmanul bolilor cardiovasculare. Valoarea ridicata a colesterolului din sange creste riscul bolilor cardiovasculare, iar infarctul de miocard si accidentele vasculare cerebrale fac cele mai multe victime in secolul stresului in care traim. Preocupati de efectele colesterolului „rau” asupra sanatatii, cercetatorii Universitatii Pennsylvania au realizat un studiu pe un lot de voluntari. Subiectii studiului urma sa consume zilnic cate 50 g de fistic (cat incape in causul unei palme). Dupa ce au savurat timp de patru saptamani delicioasele fructe, participantii la studiu si-au redus nivelul colesterolului total cu 6,7 % si pe cel „rau” cu 11, 6%. Rezultatul, spun autorii studiului, reprezinta un mare beneficiu pentru sanatate, pentru ca fisticul a diminuat riscul de boli cardiovasculare cu 14%. In opinia specialistilor, fisticul este una dintre cele mai valoroase surse de steroli, substante renumite pentru puterea lor de a reduce absorbtia colesterolului, anunta Click.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro