Sari direct la conținut

Utile: Cinci mituri despre functionarea corpului; Cum sa ai buze senzuale; Vointa – singurul aliat in lupta antifumat; Bananele si perele cresc pericolul aparitiei cariilor; Anxietatea netratata conduce la fobii

HotNews.ro

Cinci mituri despre functionarea corpului. Ne folosim doar o parte din creier, suntem sau nu afectati de lumina slaba din camera atunci cand citim, avem nevoie de doi litri de apa pe zi? Sunt cateva dintre intrebarile care au dus la nasterea multor mituri. „Cititul la lumina slaba nu provoaca afectiuni ale ochilor, ci doar forteaza acomodatia. Cand are o luminozitate mai buna, pupila se micsoreaza si vede putin mai clar, iar cand lumina e slaba, pupila e mai dilatata”, explica medicul oftalmolog Iulian Burcin. Lumina redusa „obliga” ochiul sa se concentreze mai mult pentru a vedea mai clar de aproape. Un mediu luminat slab oboseste ochiul si poate provoaca dureri de cap, scrie EvZ.

Vointa – singurul aliat in lupta antifumat. Plasturii, guma de mestecat si pastilele sunt inutile in lupta impotriva fumatului. O echipa de cercetatori de la Universitatea Sydney, din Australia, a ajuns la concluzia ca vointa este singura solutie pentru a scapa de acest viciu, dupa ce au analizat 511 studii publicate in ultimii ani. Mai mult, persoanele care vor sa renunte la fumat cu ajutorul plasturilor sau al gumelor de mestecat nu fac nimic altceva decat sa isi pacaleasca organismul, scrie Gandul.

Cum sa ai buze senzuale. Rujul nu este inventia secolului XX. Inca din cele mai vechi timpuri, frumoasele vremii isi colorau buzele cu diversi pigmenti naturali. Culoarea aprinsa a buzelor a fost considerata dintotdeauna un indiciu al seductiei si al feminitatii. Acum ai la indemana o paleta larga de culori pentru a da farmec buzelor tale. Hidratant sau long lasting? Sa alegi un ruj, dintr-o gama atat de variata, nu este deloc usor. La prima vedere, ai fi tentata sa crezi ca primul criteriu de luat in calcul este culoarea. Insa, mai importante decat culoarea sunt calitatile pe care le ofera produsul de machiaj, scrie Romania libera.

Anxietatea netratata conduce la fobii. Mostenirea genetica, educatia si accidentele traumatizante sunt factorii care influenteaza in cea mai mare masura aparitia fobiilor. Teama nejustificata da atacuri de panica, adica episoade de frica intensa, insotite de simptome fizice. Fobiile sunt forme patologice ale anxietatii si reprezinta teama anormala fata de un obiect, de o fiinta, de un fenomen sau de o situatie. Mai mult, persoanele care au fobii admit ca teama lor este irationala, dar acest lucru nu-i opreste sa simta in continuare o frica nejustificata si disproportionata in raport cu ceea ce o produce, scrie Adevarul.

Apa de gura reduce cu 56% placa dentara fata de simplul periaj al dintilor. Romanii nu practica un ritual corect de igiena orala, ceea ce explica si numarul mare de afectiuni cronice la nivelul cavitatii bucale, avertizeaza medicii stomatologi. „In gura umana coabiteaza peste 400 de specii de bacterii. O mare parte dintre acestea cauzeaza aparitia cariilor si a altor probleme de sanatate orala precum gingivita, parodontitele, pana la pierderea dintilor”, adauga conf. dr. Anca Silvia Dumitriu, scrie Gandul.

Bananele si perele cresc pericolul aparitiei cariilor. Medicii spanioli recomanda consumul alimentelor care au o concentratie mai scazuta de zahar. Daca sunteti un mare consumator de banane sau pere riscati ca dintii sa vi se carieze mult mai repede. Asa reiese dintr-un studiu realizat de medicii de la spitalul Ruber Dental din Madrid, care recomanda consumul de alimente cu o concentratie scazuta de zahar, scrie Adevarul.

Copiii mari amatori de dulciuri ar putea suferi de depresie. Desi tuturor copiilor le plac dulciurile, cei care sunt mari amatori de aceste produse ar putea suferi de depresie si prezinta un risc mai mare de a se confrunta cu probleme legate de consumul excesiv de alcool, potrivit unui studiu american publicat in revista Addiction. Potrivit expertilor americani, anumiti copii sunt in mod special atrasi de dulciuri, scrie Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro