Sari direct la conținut

Utile: Constipația și creșterea burții, unele dintre simptomele fibromului uterin, cea mai întâlnită tumoră necanceroasă; A fost realizat topul ocupaţiilor care îi predispun pe practicanţi la obezitate

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Constipația și creșterea burții, unele dintre simptomele fibromului uterin, cea mai întâlnită tumoră necanceroasă. Menstrele dureroase şi grele, balonarea şi constipaţia sunt indicatori comuni ai femeilor care au fibrom uterin. Cu toate acestea, multe femei tinere ignora aceste simptome din cauza unei concepţii greşite conform cărora fibroamele afectează doar femeile mai în vârstă. „Fibromul este o tumoră benignă care se localizează în uter şi este compus din aceleaşi fibre musculare netede ca peretele uterin, explică domnul doctor Silviu Iștoc, medic primar obstetrică-ginecologie pentru Doctorul Zilei.

A fost realizat topul ocupaţiilor care îi predispun pe practicanţi la obezitate. Potrivit unui sondaj Gallup-Healthways Well-Being Index, pentru oamenii care lucrează în domeniile transport, producţie şi reparaţii există un risc mai mare să sufere de obezitate. O persoană care suferă de aceată afecţiune are un BMI (indice de masă corporală) mai mare de 30. Dintre meseriile cercetate, medicii sunt profesia cu cel mai redus nivel de obezitate. Urmează profesorii şi angajaţii din construcţii şi minerit, scrie Descoperă.

Cum deosebim sindromul dispeptic de alte afecțiuni ale stomacului. Sindromul dispeptic reprezintă ansamblul de simptome de ordin digestiv, cu localizare în etajul abdominal superior, explică dr. Elena Petrovici, medic specialist gastroenterologie. Este frecvent întâlnit, aproape jumătate dintre pacienții ce se prezintă într-o clinică prezintă acest sindrom dispeptic. Din punct de vedere al simptomatologiei, simptomul predominant este durerea, localizată în partea de sus a abdomenului, în special mai ales în epigastru, capul pieptului, potrivit Medlife.

Cum scapi de părul de animale din casă. Aspiratorul e cel mai bun prieten al tău. Când ai un animal în casă, aspiră temeinic covoarele, canapeaua şi fiecare colţişor de pardoseală. După ce ai aspirat covoarele, foloseşte o perie aspră, uşor umezită, ca să aduni părul rămas. Mai eficient este să ţii tot timpul o cuvertură peste canapea şi peste fotolii, pe care să o scuturi şi să o speli periodic. Pentru mochetă, poţi folosi bicarbonat de sodiu, care ajută la desprinderea mai uşoară a firelor de păr. Presară-l peste tot, lasă-l să acţioneze câteva minute, apoi aspiră, potrivit Click.

Chist sinovial: cauze, simptome și tratament. Chisturile sinoviale sunt mici bule pline de lichid care se formează pe coloana vertebrală inferioară. Aceste chisturi nu sunt canceroase și, de regulă, nu provoacă niciun simptom. Cu toate acestea, uneori pot duce la probleme destul de grave, precum sciatica. În cele mai multe cazuri, tratamentul pentru chisturile sinoviale presupune administrarea de medicamente pentru ameliorarea durerii și fizioterapia. Totuși, dacă un chist provoacă dureri severe sau alte simptome mai grave, un medic poate recomanda intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea acestuia, scrie Diva Hair.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro