Sari direct la conținut

Utile: Cât de stropite sunt roşiile româneşti din pieţe?; Patru investigații esențiale pentru sănătatea inimii; Care apă e mai bună de băut?

HotNews.ro
Sanatate, Foto: Colaj foto
Sanatate, Foto: Colaj foto

Patru investigații esențiale pentru sănătatea inimii. Medicii susțin că o serie de investigații sunt indicate atunci când o persoană are anumite simptome. Mai exact atunci când apar primele palpitații, dureri în piept, cefalee, amețeli. Electrocardiograma. Aceasta este prima investigație pe care medicii cardiologi o recomandă în timpul unui control de rutină. Cu ajutorul acesteia se poate diagnostica și observa anomalii de ritm cardiac, semne de ischemie coronariană sau modificări structurale cardiace. Ecografia cardiacă. Este o altă investigație care aduce informații despre structura și funcțiile inimii, scrie doctorulzilei.ro.

Cât de stropite sunt roşiile româneşti din pieţe? De curând, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Naţională Fitosanitară, a început să efectueze controale în pieţe şi la locul de producţie (sere şi solarii) după recoltare. Rezultatele arată că nu au fost depăşiri ale limitelor maxime admise. Aceste rezultate demonstrează că producătorii agricoli respectă recomandările inspectorilor fitosanitari în ceea ce priveşte utilizarea în siguranţă a produselor de protecţie a plantelor pentru combaterea bolilor şi dăunătorilor, potrivit CSID.ro.

Care apă e mai bună de băut? Cu cât conţinutul de minerale este mai mic, cu atât apa respectivă este mai bună pentru sănătate. Nivelul de reziduuri uscate trebuie să fie cât mai mic cu puţină: între 10 şi 150 mg/l cel mult, mai ales pentru sugari. De asemenea, apa ar trebui să fie foarte slab acidă, cu un pH de circa 6-7, uşor reductoare (inversul caracterului oxidant), cu un rH2 sub 28, şi să aibă o foarte mare rezistivitate (capacitatea de a se opune trecerii curentului electric). Acest ultim criteriu defineşte indirect puritatea apei, potrivit Click.ro.

„Oboseala cronică, apatia, stările recurente de melancolie nu sunt normale“. Campanie de depistare a bolilor tiroidiene. Glanda tiroidă are un rol important în buna funcţionare a întregului organism. De aceea, atunci când nu mai funcţionează în parametrii normali, pacientului îi este afectată calitatea vieţii, atât a celei personale, cât şi a celei profesionale. Este cât se poate de important ca atunci când observă că nu mai au energie fără să fi depus efort fizic sau intelectual intens, că nu se mai pot concentra, să meargă la medicul endocrinolog pentru investigaţii amănunţite, potrivit Adevărul.

Cum dai burta jos după 40 de ani. „Metoda simplă prin care putem să ne menținem o greutate sănătoasă este să respectăm orele de masă și regulile de combinare. Niciodată nu puneți carnea lângă carbohidrați precum orez sau cartofi, ci lângă o garnitură de legume. Iar acestea din urmă merg cel mai bine cu brânzeturi și lactate”, explică doctorul Bogdan Guinea, medic medicină de urgenţă și consultant în nutriţie, potrivit doctorulzilei.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro