Utile: Cum iti afecteaza sanatatea trecerea la ora e iarna; Cum iti dai seama ca ai paraziti intestinali si cum sa scapi de ei; Alimentele functionale: Care sunt si de ce sunt esentiale pentru organism
Cum iti afecteaza sanatatea trecerea la ora e iarna. In fiecare an, in ultima duminica din octombrie, ceasul se da cu o ora in urma si se trece, oficial, la ora de iarna. Chiar daca dormi cu o ora mai mult, nu te simti tocmai odihnita. Afla cum iti afecteaza sanatatea aceasta schimbare. Chiar daca nu este greu sa iti obisnuiesti organismul cu o ora in plus, trecerea la ora de iarna nu este atat de inofensiva precum ai crede. Un studiu al cercetatorilor americani a aratat ca numarul accidentelor rutiere creste cu 7% in prima saptamana dupa schimbarea orei. Pentru ca trebuie sa te adaptezi unui ritm nou, abilitatile tale scad si nu te mai concentrezi la fel de bine, spun specialistii. Chiar daca dormi destul, programul tau este dat peste cap si apare, astfel, o scadere a performantei in orice activitate. In plus, se intuneca mai repede, astfel ca esti mult mai obosita la finalul zilei, scrieUnica.ro.
Cum iti dai seama ca ai paraziti intestinali si cum sa scapi de ei. Potrivit celebrului medic Dr. Oz, una din trei persoane este infectata cu paraziti intestinali la un moment dat in viata. Insa, de cele mai multe ori sistemul imunitar ajuta la eliminarea lor din corp inainte ca ei sa cauzeze simptome. Oxiurii sunt cei mai intalniti paraziti intestinali. Ei exista pe tot globul si mai ales la copii, cand acestia fac parte dintr-o comunitate extinsa, spre exemplu in scoli sau gradinite. Infestarea poate surveni in urma ingerarii oualor, ca urmare a apropierii de persoane infestate. Ouale se pot afla la nivelul pielii, sub unghii, oriunde in locuinta, pe asternuturi, haine si chiar si in praf. Larvele parazitilor intestinali se dezvolta in duoden si apoi migreaza in colon. Parazitul intestinal adult masoara aproximativ 1 cm in lungime, este subtire, alb si lung. Oxiurii isi depun ouale in jurul anusului, generand astfel simptomele caracteristice ale bolii, si anume mancarimi anale. Copiii nu acorda suficienta atentie igienei, astfel incat ouale ajung cu usurinta in cavitatea bucala si reinfecteaza organismul. Infestarea cronica poate duce la complicatii cum ar fi apendicita, iar la fetite la infectii ale vaginului. Doua treimi dintre persoanele infestate cu oxiuri nu isi dau seama de acest lucru, pentru ca nu exista alte simptome, eventual doar stari de agitatie, iritabilitate si oboseala, care nu sunt tipice pentru infestarea cu oxiuri, anuntaDoctorulZilei.ro.
Alimentele functionale: Care sunt si de ce sunt esentiale pentru organism. Alimentele functionale sunt acele alimente care, pe langa principiile nutritive de baza, contin substante active cu efecte benefice asupra sanatatii, un exemplu in acest sens fiind bacteriile probiotice. Bacteriile probiotice sunt microorganisme vii, care, asociate unor alimente si consumate in cantitati semnificative, au efecte benefice asupra sanatatii umane, contribuind la intarirea si refacerea sistemului imunitar si al echilibrului natural al organismului, iaurtul fiind cel mai bun exemplu in acest sens. ”Iaurturile probiotice pe care le gasim in magazine contin un adaos de bacterii din speciile lactobacillus si bifidobacterium. Bacteriile vii trebuie sa fie in iaurt in cantitati foarte mari, la un ordin de marime de 10 la puterea a opta, dar fara sa se inmulteasca. Ele trebuie sa fie rezistente la actiunea sucului gastric, la acidul clorhidirc si sarurile de bilirubina”, a spus specialistul, citat de Agerpres. El a explicat ca aceste bacterii interactioneaza cu flora intestinala, ea insasi un univers format din circa 100 de milioane de bacterii, din peste 400 de specii, cu rol bine definit asupra functionarii tubului digestiv si asupra echilibrului global al organismului nostru, informeazaLibertatea.
Analiza psihologica: cum gandesc si cum sunt femeile la 20, 30, 40, 50 de ani. Daca vrei sa te cunosti mai bine, sa le intelegi corect pe doamnele din jurul tau, sau sa vezi ce schimbari de optica aduce trecerea timpului, iata o analiza psihologica pe categorii de varsta. Femeia tanara se afla in plin proces de desprindere de mediul sau, de delimitare a lui cine sunt eu in raport cu familia sa. Ea se afla, in acelasi timp, intr-un raport de stabilire a pozitiei si fata de grupurile importante din viata sa: prieteni, colegi de facultate sau de serviciu. Valorile interioare si principiile de viata ale tinerei femei in varsta de 20 de ani sunt inca in formare, dar ca numitor comun al tinerelor din generatia actuala, putem mentiona curajul cu care se arunca in viata comparativ cu timiditatea tinerelor de aceeasi varsta din generatii anterioare. Societatea se schimba, cadrul se schimba, valorile se schimba. Tinerele de acum parca vor sa arate, uneori prin metode extreme, ca timpul este pretios si nu vor sa repete greselile mamelor lor, mame ce si-au reprimat feminitatea si au facut compromisuri inca de tinere, scriePsychologies.ro.
Sucul de rosii, remediul banal care „topeste” kilogramele in plus. Rezultatele unui studiu realizat de specialistii de la Universitatea din Taiwan au scos la iveala un lucru cu adevarat surprinzator – banalul suc de rosii ar putea fi remediul ideal pentru cei care vor sa scape de kilogramele in plus, in mod sanatos si fara un efort prea mare. Realizat pe femei cu varste diferite, studiul a aratat ca un pahar de suc de rosii pe zi (aproximativ 250 ml), consumat pe o perioada de doua luni, duce la scaderea in greutate. Femeile care au luat parte la studiu nu si-au schimbat dieta si nici modul de viata pe parcursul experimentului. Pentru a fi siguri de rezultate, coordonatorii studiului le-au facut si analize de sange femeilor, atat inaintea dietei cu suc de rosii, cat si la final. Dincolo de faptul ca toate participantele la studiu au slabit si au pierdut mai ales din procentul de grasime corporala, specialistii au remarcat ca si nivelul colesterolului acestor femei a scazut, anuntaUnica.ro.
Ce se intampla daca nu-ti iei anticonceptionalele la aceeasi ora, in fiecare zi? Una dintre cele mai populare metode contraceptie, pilulele anticonceptionale, actioneaza diferit in functie de perioada in care sunt administrate. Contraceptivele orale combinate sunt preparate din estrogen si progesteron sintetic. Efectul contraceptiv este datorat inhibarii ovulatiei. De asemenea, modifica invelisul intern al uterului, denumit si endometru, facand implantarea putin probabila si ingroasa mucusul de la nivelul colului uterin, ingreunand, astfel, trecerea spermatozoizilor in cavitatea uterina si trompele uterine. Potrivit Planned Parenthood, daca intarzii mai mult de trei ore sa iti iei pilula, ar trebui sa folosesti o a doua metoda de contraceptie, precum prezervativul. Asta pentru ca, de obicei, efectul unei pilule dureaza 24 de ore. Cand pastila e luata mai tarziu, corpul femeii are timp sa devina din nou fertil si sa elimine ovulul. Daca are contact sexual atunci cand intarzie sa ia pilula, are mai multe sanse sa ramana insarcinata. De aceea, medicii recomanda ca anticonceptionalele sa fie luat cam la aceeasi ora, in fiecare zi, informeazaDoctorulZilei.ro.