Sari direct la conținut

Utile: Cum să ai succes în viaţă: cele 7 ingrediente necesare; Telefoanele mobile duc la un soi de ADHD la adulți; Consumul moderat de bere ne-ar putea ajuta inima

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cum să ai succes în viaţă: cele 7 ingrediente necesare Ca să realizezi tot ce ţi-ai propus în viaţă nu ai nevoie doar să fii deşteaptă şi ambiţioasă. Trebuie să lucrezi la mult mai multe aspecte. Gândeşte-te la ele ca la o eventuală listă a fericirii şi foloseşte-o pentu a obţine maximum de satisfacţii de la viaţa ta. Fiecare dintre noi vrem să fim fericite. Şi să avem succes. Problema este că fericirea şi succesul sunt două lucrui atât de greu de definit încât, de cele mai multe ori, nu ai idee cum să le obţii. Dar dacă te-ai putea concentra pe câteva lucruri simple care ţi-ar permite să devii o versiune mai bună a ta? Am vorbit cu câţiva specialişti şi am găsit şapte lucruri pe care le poţi îmbunătăţi la tine şi care te vor ajuta să ai o viaţă mult mai fericită, scrie CSID.

Telefoanele mobile duc la un soi de ADHD la adulți Termenul de „ADHD” se folosește aleatoriu când vorbim despre cât de distrași suntem de tehnologie, dar acum oamenii de știință au găsit o legătură între notificările constante ale telefonului, hiperactivitate și atenția diminuată la adulți. Asta se bazează pe descoperirile unor cercetări publicate la începutul acestei luni de către University of British of Columbia, care au analizat un grup de 221 de tineri într-un mediu experimental. Grupul a petrecut o săptămână cu notificările puse pe vibrații și cu telefoanele la îndemână, și o alta cu notificările pe silențios în timp ce telefoanele nu erau la vedere. Pe parcursul acestor perioade, cercetătorii au măsurat productivitatea și nivelurile de anxietate ale fiecărui individ. În timpul săptămânii cu notificări constante, grupul a fost distras mult mai mult și nivelul de anxietate era mai mare decât atunci când notificările erau închise. Grupul de studiu s-a plâns de asemenea de neatenție și plictiseală. Niciunul din indivizi nu a fost diagnosticat cu ADHD înainte, potrivit VICE.

Consumul moderat de bere ne-ar putea ajuta inima Bolile cardiovasculare omoară astăzi tot mai mulţi români şi reprezintă principala cauză de deces, cu peste 57% din totalul înregistrat la nivel naţional. Un studiu finalizat recent în România reconfirmă efectele benefice ale consumului moderat de bere asupra scăderii riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare. Studiul „Evaluarea efectului consumului de bere asupra hemostazei la subiecţi sănătoşi” a fost derulat sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie şi a fost realizat de către dr. Marina Oţelea, asistent universitar la catedra de Fiziopatologie II a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”. Studiul a evaluat impactul consumului moderat de bere asupra echilibrului fluido-coagulant, prin măsurarea concentraţiei unor componente ale sângelui, factori ai sistemului natural de molecule cu activitate anti-coagulantă şi pro-coagulantă. Este vorba despre proteinele C şi S – cu rol de oprire a procesului de coagulare -, fibrinogenul – un marker al inflamaţiei şi al stării de hipercoagulabilitate -, PAI-1 (inhibitorul activatorului plasminogenului) cu rol de oprire a procesului de coagulare şi homocisteina – marker al disfuncţiei endoteliale, relatează CSID.

Totul despre infecția urinară la femei Infecția tractului urinar poate apărea în orice parte a sistemului urinar – rinichi, ureter, vezica urinară sau uretră -, însă cele mai multe infecții implică tractul urinar inferior, respectiv vezica urinară și uretră. Femeile sunt expuse unui risc mai crescut de a dezvolta infecții urinare în comparație cu bărbații. Tratarea infecției urinare la timp este esențială, astfel încât să nu devină recurentă și să nu înceapă să afecteze buna funcționare a rinichilor. Infecțiile tractului urinar apar atunci când bacteriile intră în tractul urinar prin uretră și încep să se înmulțească în vezică. Deși sistemul urinar este proiectat să reziste la astfel de „invadatori” microscopici, acesta mai și eșuează, situație în care bacteriile pot duce la infecție urinară. Cele mai frecvente infecții urinare apar mai ales la femei și afectează vezica urinară și uretra, informează Diva Hair.

Cum faci albume pe iPhone și îți definești imagini favorite Dacă te-ai săturat să faci scroll la infinit prin câteva mii de fotografii pe care le ai în galerie, este bine de știut că există o soluție mai deșteaptă la această problemă. Trebuie doar să înveți cum faci albume pe iPhone și definești imagini favorite. Orice utilizator de smartphone în secolul 21 se confruntă cu o problemă majoră când vine vorba de sortarea câtorva mii de imagini. Nimic nu este mai frustrant decât să te întâlnești cu un prieten, să îți dorești să îi arăți o fotografie spectaculoasă, doar ca să renunți după 10 minute de scroll inutil printre imagini cu câini, pisici, mâncare, capturi de ecran din greșeală și, cu un pic de noroc, câteva fotografii din vacanță, precizează Playtech.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro