Utile: Cum sa portionati dulciurile de Craciun; Consumul de calorii creste in weekend; Inceperea vietii sexuale la o varsta frageda, asociata cu declansarea cancerului de col uterin; Cum poti preveni criza de bila
Cum sa portionati dulciurile de Craciun. Faceti selectii si multumiti-va doar cu prajitura preferata. Pe seara, bazati-va doar pe fructele proaspete de sezon sau pe cele uscate. Cozonacii, negresele, placintele, cornuletele cu rahat si nuca, prajiturile Alba-ca-Zapada, nucile umplute si checul sunt dulciuri care se regasesc la masa de Craciun a romanilor, chiar daca multe dintre ele nu sunt traditionale. O astfel de prajitura poate echivala la numarul de calorii cu un hamburger, scrie EvZ.
Festin culinar sau indigestie? Nu trebuie sa fii gurmand ca sa poftesti la preparatele traditionale de Craciun. Piftia, toba, carnatii si sarmalele sunt o tentatie pentru oricine. Consumate in exces, ele pot transforma sarbatorile intr-un cosmar. Pentru a evita o posibila indigestie, specialistii recomanda: „masa de Craciun este greoaie si dezechilibrata, dar cu putina atentie putem evita neplacerile. Nu trebuie sa mancam toate felurile de mancare la o masa, ci sa le intindem de-a lungul intregii zile. Iar preparatele pot fi la fel de gustoase chiar daca nu sunt imbibate in grasime”, spune, pentru evz.ro, nutritionistul Mihaela Bilic.
Consumul de calorii creste in weekend. Daca aveai impresia ca Sarbatorile sunt, in genere, perioada in care talia se extinde cel mai mult, te inseli. Se pare ca cel mai mult mananci in weekend. Studiul unor cercetatori americani de la Universitatea din Pittsburgh arata
ca oamenii mananca mai mult sambata si duminica decat intr-o zi obisnuita. Mai precis, intr-o zi de weekend consumi in medie cu aproximativ 37 de calorii mai mult. Potrivit studiului, in timpul Sarbatorilor consumul de calorii este cu aproximativ 147 mai mare decat intr-o perioada obisnuita a anului. Insa asta nu inseamna mult: intr-un an sunt mai multe weekend-uri decat Sarbatori, motiv pentru care caloriile consumate in weekend iti fac mai mult rau decat sarmalele de Craciun. Mai ales daca distractia preferata in weekend este sa stai sa te uiti la filme si sa te indopi cu covrigei si floricele. Integral in Romania Libera.
Inceperea vietii sexuale la o varsta frageda, asociata cu declansarea cancerului de col uterin. Inceperea vietii sexuale la o varsta frageda dubleaza riscul de imbolnavire de cancer de col uterin, potrivit unui studiu publicat in British Journal of Cancer, informeaza bbc.co.uk, citat de Mediafax. Un studiu care incerca sa determine motivele pentru care femeile sarace se confrunta cu un risc mai mare de a se imbolnavi de cancer de col uterin a relevat faptul ca acestea isi incep viata sexuala, in medie, cu patru ani mai devreme decat femeile cu venituri mai mari. Oamenii de stiinta au crezut mult timp ca aceasta diferenta era o consecinta a numarului mai mic de controale medicale preventive din tarile sarace, insa noul studiu a demonstrat ca nu acesta era factorul principal, scrie Romania Libera.
Ai obrajii rosii? Atentie la tiroida! Multe afectiuni trimit semnale vizbile, pe care le puteti descifra inainte de a ajunge la medic. Astfel, unghiile pot prevesti o eventuala anemie, urechile, afectiuni cardiovasculare, iar picioarele, probleme de circulatie. Specialistii site-ului webMd.com ne „traduc” cateva dintre aceste simptome. Palmele calde si umede, insotite de tremurul manii, pot indica o hipertiroidie, in timp ce aceleasi semnale, dar de data aceasta vorbim de maini reci, pot arata anxietate. Culoarea unghiei. Unghiile foarte deschise la culoare pot sa indice anemie. Unghiile gri-albastrui pot fi semnul unei boli de inima, iar petele maronii, semn de psoriazis. Integral in Click.
Cum poti preveni criza de bila. Daca ai probleme cu fierea, consumul mancarurilor grele, cum sunt cele din perioada Sarbatorilor, se poate sfarsi cu o criza de bila. Iata ce trebuie sa faci ca sa nu treci prin ea. Grasimile afecteaza bila, iar carnea de porc, preparatele pe baza de oua, smantana, margarina, untul sau uleiul sunt mancaruri greu de digerat. Consuma cu moderatie alimentele care nu-ti fac bine si nu manca seara, inainte de culcare. Daca stii ca ai bila lenesa si ca ai cam exagerat cu mancarea, ia un Triferment imediat dupa masa. Medicamentul contine fermenti pancreatici si ajuta digestia, scazand senzatia de balonare si prevenind crampele. Integral in Click.