Utile: Cum sa te bronzezi precum vedetele de la Hollywood; Zece sfaturi ca sa dormiti mai bine; Cele mai periculoase alimente pe timp de vara si Cu sau fara copii in concediu?
Cum sa te bronzezi precum vedetele de la Hollywood. Te-ai saturat de bronzul neuniform sau de usturimile pielii dupa o zi de plaja. Ultima tendinta in pigmentarea pielii este tehnologia „sunless”, adica fara soare. Dobandirea aspectului ciocolatiu al pielii se poate obtine in mai putin de 15 minute. „Alegerea pigmentului se face in functie de dorinta persoanei, dar si culoarea pielii este foarte importanta, pentru a nu oferi un aspect artificial. Tot ce trebuie sa faci este sa stai in picioare, iar cu un pistol special se aplica solutia de bronzare”, spune terapeutul Raluca Arama, citata de Gandul.
Cele mai periculoase alimente pe timp de vara. In sfarsit, a venit vara…. Gratare in curte cu prietenii, diverse cocktailuri racoroase la piscina, o partida de tenis pe terenul din parc cu pauze pentru gustari satioase: pui la ceaun, cartofi prajiti, inghetate delicioase, hamburgeri, hot-dog si multa, multa bere! Stop! Este cel mai mare pericol alimentar o astfel de bomba culinara pe timp de vara. Nutritionistii au realizat o lista cu cele mai periculoase tipuri de alimente pe care ar trebui sa le evitam in sezonul cald, anunta Romania Libera.
Primul vaccin impotriva malariei va fi testat pe 16.000 de copii africani. Un renumit producator farmaceutic a inceput, alaturi de o fundatie caritabila, sa testeze pe 16.000 de copii africani primul vaccin impotriva malariei, o boala care omoara anual aproape un milion de oameni. Daca experimentul derulat de compania belgiana GlaxoSmithKline si fundatia Bill & Melinda Gates va avea succes, vaccinul impotriva malariei va fi gata pana in 2013, scrie Adevarul.
Zece sfaturi ca sa dormiti mai bine. Intr-o societate afectata de stres si macinata de probleme financiare, nu mai e de mirare ca tulburarile de somn sunt din ce in ce mai numeroase. Cancan a cerut sfatul specialistilor pentru a va ajuta sa dormiti bine! 1.Renuntati la cafea! Cofeina are proprietatea de a va mentine treji si se elimina din organism mai greu decat ati crede, astfel ca efectul ei dureaza cel putin opt ore. In aceste conditii, daca beti o ceasca de cafea dupa-amiaza si nu puteti dormi, cafeaua poate fi de vina. Ideal ar fi sa nu beti cafea cu patru-sase ore inainte sa mergeti la culcare.
FAMILIE: Cu sau fara copii in concediu? Pentru binele familiei, este preferabil ca vacantele sa se faca in echipa completa. Pentru binele cuplului, din cand in cand, se cere o evadare in doi. Indiferent daca e vorba de o iesire in weekend sau de o vacanta mai prelungita, stresul e cuvantul de ordine intr-o familie cu copii. Portbagaj burdusit cu haine, patut pliant, carucior, medicamente, borcanase cu mancare, jucarii, toate fac parte din lista obligatorie care se cere bifata. Pe drum, relaxarea parintilor dureaza cat somnul micutului, iar mami si tati risca sa se intoarca acasa mai obositi decat la plecare, scrie Evenimentul Zilei.
Perele, desertul ideal pentru supraponderali. Perele constituie desertul ideal pentru persoanele supraponderale. Acest fruct este recomandat atat persoanelor care doresc sa slabeasca si sunt la dieta, cat si bolnavilor de diabet, datorita faptului ca para are cel mai scazut indice glicemic dintre toate fructele. „In plus, fibrele solubile din compozitia acesteia previn pofta de mancare, reduc nivelul colesterolului si senzatia de foame (pentru ca tranziteaza foarte lent stomacul), para fiind desertul perfect al supraponderalilor”, explica dr. Mihaela Bilic, medic nutritionist, pentru cotidianul Gandul.
SANATATE: Standardizare in tratarea pacientilor. Medicii romani vor fi obligati sa aplice aceleasi scheme de tratament ca si specialistii europeni, datorita introducerii unor ghiduri speciale. Pacientii romani ar trebui sa fie tratati, de acum incolo, ca la carte. Asta fiindca, de ieri, au intrat in vigoare ghidurile terapeutice, dupa care se vor coordona medicii, deocamdata pentru zece afectiuni foarte frecvente in Romania. Cu alte cuvinte, un pacient care ajunge cu un infarct sau cu un accident vascular cerebral intr-o unitate sanitara va fi tratat asa cum cer standardele europene, informeaza Evenimentul Zilei.
Unde gasiti vitaminele pe care trebuie sa le consumati zilnic. Tot mai multi oameni aleg gustarile de tip „fast-food” sau mancarea semipreparata care, din pacate, nu asigura nici pe departe necesarul zilnic de vitamine. Potrivit specialistilor in nutritie, mancarea foarte procesata este saraca in substante hranitoare, vitamine sau minerale, ceea ce duce la aparitia unor probleme grave de sanatate in timp. Pentru un trai sanatos si echilibrat trebuie sa consumati zilnic legume, insa nutritionistii avertizeaza ca legumele gatite, cele la punga sau la caserola, isi pierd din calitatile initiale, scrie Cancan.
Pe tine cum te vad cei din jur? Ne e teama sa ne aratam adevarata “fata”, asa ca uneori folosim “masti” in relatia cu cei din jurul nostru. Specialistul Click!, psiholog Liliana Lupu, ne vorbeste despre aceste “trucuri”. V-ati intrebat probabil, adesea, ce fel de persoana sunteti sau, si mai adesea, ce cred ceilalti despre voi. Cu alte cuvinte, e vorba de imaginea de sine, a noastra despre noi insine. De mici copii invatam anumite comportamente si atitudini pe care le interiorizam si cu care ne identificam.
Copiii expusi frecvent la radiografii au risc de cancer mai mare decat adultii. Expunerea la radiatii a copiilor pentru stabilirea diagnosticului trebuie facuta dupa protocoale de lucru bine stabilite, deoarece riscul de aparitie a cancerului la aceste varste fragede este de doua-trei ori mai mare decat la adulti. Un articol publicat in revista romana de Bioetica, „Intre beneficiu si risc in expunerea la radiatii in scop de diagnostic medical al copiilor”, atrage atentia ca expunerea medicala a copiilor la radiatii trebuie sa necesite o atentie deosebita, potrivit Romania Libera.