Sari direct la conținut

Utile: Cum va imunizati fata de A/H1N1 de toamna; Proaspetele mamici ar trebui sa stea acasa doi ani; 6 sfaturi pentru un organism plin de energie

HotNews.ro

La ce ajuta triunghiurile amoroase. In termeni eleganti si neofensatori, se spune despre doi parteneri ca au o relatie sau o casnicie deschisa atunci cand isi accepta reciproc legaturile amoroase paralele. Hulite de traditionalisti, dar dorite si apreciate de avangardisti, relatiile deschise (poliamorul, cum il denumesc specialistii) au existat dintotdeauna, fara a avea parte insa parte de expunerea de care se bucura acum, in secolul redefinirii valorilor, noteaza EvZ.

Cum va imunizati fata de A/H1N1 de toamna. Renuntati la dieta pe baza de shaorma si nu lasati sa treaca nicio zi fara sa mancati fructe. Totodata, fiti activi si optimisti. Pentru a lupta cu valul de virusuri gripale care sunt asteptate in aceasta toamna si iarna, este de dorit sa aveti mare grija la imunitatea organismului, iar asta se poate doar daca aveti un stil de viata sanatos. Nu lasati sistemul imunitar sa se prabuseasca, din cauza alimentatiei proaste, tineti echilibrul intre munca si odihna, nu va stresati din orice, facand „din tantar, armasar”, si fiti mai activi, noteaza EvZ.

Oboseala poate ascunde o glicemie scazuta. Scaderea nivelului de zahar din sange reprezinta un factor esential in aparitia oboselii. Medicii spun ca glucidele „rele” – cu indice glicemic ridicat (cartofi prajiti, paine alba, prajituri, chipsuri, cereale indulcite) –, consumate dupa masa, ne ofera energie pentru un timp scurt, dupa care se instaleaza starea de oboseala. „O proasta alimentatie, ale carei efecte metabolice se pot traduce prin hipoglicemie, se manifesta foarte adesea prin simptomele oboselii. Insulina, hormonul secretat de pancreas, joaca un rol determinant in metabolizarea glucidelor. Ea alunga glucoza (zaharul) din sange, ceea ce are ca urmare scaderea nivelului glicemiei”, explica celebrul nutritionist francez Michel Montignac, in cartea sa „Mananc, slabesc si ma mentin”, scrie Gandul.

Proaspetele mamici ar trebui sa stea acasa doi ani. Stresul, anxietatea, atacurile de panica si insomnia sunt, in mare parte, cauzate de insecuritatea pe care o resimtim in copilarie. Aceste probleme apar mai frecvent in randul persoanelor ale caror mame nu au stat acasa in primii doi ani de dupa nastere, spun noile teorii, promovate de doctorul obstetrician englez Yehudi Gordon, scrie Adevarul.

6 sfaturi pentru un organism plin de energie. Mancarea multa aduce kilograme in plus? Nu si daca alegeti alimente sanatoase. Specialistii site-ului webMD.com au pentru voi sase sfaturi despre cum se alcatuieste un meniu echilibrat. Consumati alimente bogate in vitamina B12 si acid folic. Ce au in comun fasolea, carnea de vita, salata cu piept de pui sau somonul la gratar? Toate sunt bogate in acid folic si vitamina B12, atat de importante pentru organism. Acestea ajuta la prevenirea afectiunilor sistemului nervos. Acidul folic il gasim, de obicei, in fasole si verdeata. Vitamina B12 se gaseste in peste, carne de pasare si in produse lactate, scrie Clicksanatate.ro

Toxoplasmoza, RH-ul si moartea pe sosele. Persoanele infectate cu un parazit intlanit la circa o treime din populatia Globului, daca mai au si sange cu RH negativ, ar face bine sa fie mult mai atente atunci cand sunt la volan: pericolul ca aceste persoane sa fie implicate in accidente rutiere mortale este foarte mare. Toxoplasmoza, cauzata de protozoarul Toxoplasma gondii, porneste de la anumite rozatoare. Pentru a se putea raspandi, acest organism manipuleaza creierul gazdelor primare, impingandu-le la actiuni nesabuite, adica de natura sa le transforme in hrana pentru pisici. Pisicile continua raspandirea organismului parazit, prin intermediul materiilor fecale, noteaza Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro