Utile: Disfunctiile erectile, tratate cu stenturi; Zaharul ajuta la cicatrizarea si vindecarea ranilor; Teste hepatice obligatorii la internare, iar peste 80.000 de romani au racit in ultima saptamana
Disfunctiile erectile, tratate cu stenturi. Un stent care se implanteaza in zona pelviana ar putea trata disfunctiile erectile mult mai eficient decat pastilele Viagra sau alte medicamente existente in prezent pe piata. Medicii americani testeaza in prezent metoda pe 50 de pacienti. „Disfunctiile erectile sunt, in unele situatii, simptomul unor probleme vasculare, precum ingustarile vaselor sanguine mari. Stenturile pot debloca aceste vase, astfel incat fluxul sanguin sa revina la normal si functia sexuala sa fie redata”, a explicat dr. Krishna Rocha-Singh, medicul care a montat pentru prima data un astfel de stent, scrie Adevarul.
Zaharul ajuta la cicatrizarea si vindecarea ranilor. Aplicat pe ulceratii sau leziuni, zaharul distruge bacteriile care impiedica cicatrizarea. Zaharul ajuta la vindecarea unor infectii dureroase, precum si la cicatrizarea mai rapida a ranilor, potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie, preluat de editia online a cotidianului britanic Daily Mail. Acest remediu traditional african este testat in prezent si in spitalele din Marea Britanie, in urma unui studiu realizat de o infirmiera care a crescut in Zimbabwe, noteaza Gandul.
Teste hepatice obligatorii la internare. Toti romanii care ajung in spitalele publice vor fi verificati pentru infectia cu hepatite B si C, care tind sa devina epidemice. Ministerul Sanatatii (MS) intentioneaza sa porneasca un program de screening (testare) pentru a depista cati romani au infectii cu virusuri hepatice de tip B si C. Anuntul a fost facut de secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, la un congres international, desfasurat, saptamana trecuta, la Varsovia (Polonia). La eveniment au fost prezentate problemele pe care le au fostele tari comuniste in lupta cu virusurile hepatice. In Romania, infectiile hepatice risca sa ajunga la nivel de epidemie pana in 2015, scrie EvZ.
Ce rol are psihologul scolar. Orice unitate de invatamant ar trebui sa aiba un cabinet de psihologie, spun specialistii. Elevii cu probleme de invatare, de comunicare, de adaptare sau de comportament pot solicita consiliere pentru a gasi o solutie. Principalul rol al psihologului in scoala este de a mentine o legatura permanenta intre profesori, elevi si parinti, cu scopul de a descoperi problemele de comunicare dintre acestia si de a propune solutii, noteaza Adevarul.
Cat costa formula tineretii. Cele mai des intalnite interventii in chirurgia estetica. Medicina estetica a evoluat de la stergerea ridurilor si umplerea buzelor pana la liftingul pleoapelor, al spancenelor sau reducerea aspectului de „gat de buldog”. Daca in urma cu 15 ani se considera ca ridurile sunt marca imbatranirii, iar „procedura de aur” pentru reintinerire era liftingul facial, astazi medicii spun ca o fata patata, fara relief, cu piele care atarna este cu adevarat batrana. Specialistii au gasit insa solutii pentru infrumusetarea tuturor zonelor fetei, urmatoarele tehnici fiind cele mai solicitate si cu rezultatele cele mai bune. Integral in Gandul.
Peste 80.000 de romani au racit in ultima saptamana. Abia a venit frigul si romanii au si fost rapusi de viroze. In doar o saptamana, peste 80.000 de persoane au ajuns la spital cu infectii respiratorii. Medicii spun ca cei mai multi bolnavi sunt copiii, iar vina apartine parintilor care-i duc in locuri publice aglomerate, cand in aceasta perioada ar trebui sa se evite astfel de spatii, scrie Libertatea.