Sari direct la conținut

​Utile: E la indemana dar nimeni nu banuieste ce proprietati miraculoase ascunde. Leguma de sezon care previne accidentul vascular si infarctul; Balonare, varsaturi, intestine inflamate si chiar si cancer de colon, de la o singura bautura; Ce efecte miraculoase are un catel de usturoi pe stomacul gol

HotNews.ro
Sanatate, Foto: Colaj foto
Sanatate, Foto: Colaj foto

Nu te vei mai trezi niciodata obosita cu aceasta reteta din 2 ingrediente. Un somn odihnitor ne aduce multe beneficii: ne da energie, ne ajuta sa fim cat mai activi si ne intareste sistemul imunitar. Acesta este motivul pentru care o noapte in care nu am dormit prea bine ne transforma ziua intr-un cosmar, unde mai pui ca suntem si expusi imbolnavirii. Potrivit studiilor, persoanele care nu dorm mai mult de 6 ore pe noapte au un risc crescut de a se imbolnavi de inima sau boli de tensiune. La fel si persoanele care dorm prea mult, peste 9 ore pe noapte. Asadar, un somn ideal se intinde pe parcursul a 7-8 ore. Exista isna un remediu natural care promite sa ne adoarma rapid. Nu numai atat, somnul nostru nu va fi asa de sensibil ca pana acum, nu va fi tulburat, in concluzie, vom dormi linistiti, noteaza Unica.ro.

E la indemana dar nimeni nu banuieste ce proprietati miraculoase ascunde. Leguma de sezon care previne accidentul vascular si infarctul. Gogosarul are avantajul de a fi foarte carnos si zemos, avand o coaja subtire si multa pulpa. Este mai hranitor si mai plin de nutrienti decat ardeiul. El este bogat nutritiv, oferind organismului cantitati semnificative de vitamina C, de vitamina A, de vitamina B6, de betacaroten, de vitamina K, de fosfor, de calciu, de tiamina, de acid folic, de magneziu, de cupru si fiind o sursa foarte buna de fibre, potrivit site-ului nutritiondata.self.com. Detine o cantitate scazuta de calorii. Gogosarul dulce si alcalin poate fi folosit ca alternativa la ardeiul gras, consumat proaspat, ca atare, sau in salate. De asemenea, el poate fi un ingredient in ciorbe, in tocanite, in tocaturi; preparat pe gratar sau la cuptor, nu in ultimul rand este unul dintre ingredientele principale in prepararea zacustei. Chiar si pus la murat, gogosarul isi pastreaza multe dintre beneficiile pe care le are pentru sanatate, informeaza doctorulzilei.ro.

Balonare, varsaturi, intestine inflamate si chiar si cancer de colon, de la o singura bautura. Cafeaua – caci despre ea este vorba – este o sursa importanta de antioxidanti si un ajutor de nadejde in lupta contra unor boli grave precum cancerul de colon. Antioxidantii din cafea – de patru ori mai multi decat cei din ceaiuri – contin procente mari de acid clorhidric, care poate fi regasit, totodata, in fructe pe care le consumam in mod constant. Cu toate ca, in mare, ei sunt benefici corpului, expertii au cazut de acord asupra faptului ca proprietatile antioxidantilor din cafea pot cauza si reactii adverse destul de puternice in corpurile noastre, mai ales cand o consumam la prima ora a diminetii, pe stomacul gol. Cu alte cuvinte, o cana de cafea neagra bauta atunci cand nu ai mancat nimic va stimula secretia clorhidric exact atunci cand nu este nevoie, cauzand aparitia ulcerului, intrucat stomacul nu are ce sa digere – lucru resimtit cel mai adesea de cei care au predispozitie la boli gastrice. Si chiar daca nu ai probleme cu stomacul, de fel, nu vei fi catusi de putin scutita de aceste probleme, acidul clorhidric fiind cel care ajuta alimentele din stomac sa se descompuna. Dat fiind acest fapt, poti avea tulburari digestive mai ales dupa mesele mai copioase, scrie Unica.ro.

Basmele si rolul lor terapeutic. Ne nastem si crestem intr-o poveste, a familiei noastre. Treptat, pe masura ce traim, se contureaza o alta poveste, unica, cea personala. Privind basmele putem observa ca urmeaza firul vietii: ne vorbesc despre copilaria eroului, relatiile din familie, conflictele, confruntarile si transformarile acestuia, si finalul, care deseori este fericire pana la adanci batraneti. Este usor sa ne identificam cu eroii din basme, caci semanam cu ei. De aici deriva rolul terapeutic al basmelor. Caci aceasta identificare psihica ne ajuta sa dam glas unor emotii, trairi greu de exprimat, dar pe care personajele, prin modul in care sunt creionate, le intruchipeaza. De exemplu, un copil care se simte nedreptatit sau neiubit de mama sa va asculta fascinat basme care povestesc despre eroi oprimati de mame vitrege, va cauta sa afle cum se rezolva conflictul, scrie psychologies.ro.

Cate calorii se ascund in alimentele pe care le consumam zilnic. Cafeaua, pufuletii, covrigii, cornurile, chipsurile, gogosile si biscuitii sunt aproape nelipsite din alimentele pe care le consumam zilnic, desi acestea sunt pline de calorii. Durata medie a unui mic dejun pentru romani este de numai 13 minute in timpul saptamanii si 17 minute in weekend, arata o cercetare recenta. Asta in cazul celor care-si fac totusi timp sa manance, acasa, dimineata. Din pacate, cei mai multi dintre romani prefera gustarile care se pot servi din mers sau la birou, atat dimineata, cat si intre mese. Alimentele pe care le consumam zilnic ajung si la 3.000 de calorii. Daca adunam caloriile pe care le contine o cana de cafea cu lapte si doua pliculete de zahar, o punga de pufuleti, un covrig cu ciocolata, o gogoasa simpla si un pachet cu biscuiti cu gust de cascaval ajungem lejer la 2.000 de calorii, atat cat ar trebui sa contina in mod normal intreg meniul dintr-o zi al unui adult, informeaza clicksanatate.ro.

Ce efecte miraculoase are un catel de usturoi pe stomacul gol. Usturoiul are numeroase beneficii pentru sanatatea noastra. Desi nu toata lumea il poate consuma, acest ingredient delicios mai ales pe friptura, este contraindicat pentru persoanele care au probleme cu stomacul. Este extrem de eficient in tratarea virozelor, actioneaza ca un antibiotic natural pentru infectii, iar studiile arata ca, daca mananci usturoi inainte sa mananci sau sa bei, ii vei spori efectul. Iata de ce un catel de usturoi este mult mai eficient daca il consumi inainte chiar de micul dejun, dimineata. Imediat cand ne trezim, organismul nostru nu este foarte activ, motiv pentru care si bacteriile sunt supraexpuse si nu se pot apara impotriva efectului sporit al usturoiului, dat de faptul ca este consumat inainte de a manca. Studiile arata ca un catel de usturoi la primele ore ale diminetii reduce simptomele hipertensiunii arteriale. Nu doar ca regleaza circulatia, dar previne si numeroase probleme care stimuleaza functionarea ficatului si a vezicii urinare, scrie Unica.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro