Sari direct la conținut

Utile: Esti obosit si te doare capul? Schimbarile de vreme pot fi cauza; Nutritionist: "Mancarea ucide mai multi oameni decat alcoolul si fumatul la un loc"; Ce se intampla in corpul tau dupa ce bei o ceasca de cafea

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

​Esti obosit si te doare capul? Schimbarile de vreme pot fi cauza! Tulburarile de concentrare, ameteala, epuizarea fizica si psihica pot avea un numitor comun: sensibilitatea la conditiile meteorologice. In lume exista milioane de oameni care sufera din cauza capriciilor vremii. Schimbarile de temperatura si presiunea atmosferica pot agrava bolile existente din organism sau pot cauza altele noi. Simptomele pot fi mai intense sau mai blande, in functie de sistemul imunitar al fiecarei persoane. Printre cele mai obisnuite manifestari ale meteodependentei se numara starea de ameteala, tulburarea de concentrare, migrenele, durerile de articulatii, somnolenta, depresia si insomnia, scrieClick.

Afla ce probleme de sanatate poate ascunde ora la care te trezesti noaptea! Insomniile sau somnul de proasta calitate se numara, la propriu si la figurat, printre cosmarurile cu care se confrunta umanitatea in prezent. Problemele de odihna pot dezvalui multe despre starea de sanatate a organismului tau! Medicina chineza, din ce in ce mai respectata in ultima perioada, ne ofera o perspectiva mult mai profunda decat metodele moderne occidentale si ne poate da de stire despre ce boala suferim in functie de ora la care ne trezim noaptea! Cu precizia unui ceas nesuferit, te trezesti in fiecare noapte la aceeasi ora si, desi nu ai avut pana acum onoarea de a cunoaste vreun cioban, esti abonata la numaratul inutil al oilor, pana ce adormi din nou? Daca pana acum considerai ca insomnia este diagnosticul care ti se potriveste, medicina chineza este de parere ca te inseli, anuntaClick.

Suferi de ameteala? Ce inseamna si cum se trateaza. Ameteala consta intr-o senzatie de slabiciune, tulburare sau dezechilibru. Afecteaza organele de simt, mai exact ochii si urechile, de aceea uneori poate conduce la lesin. Ea nu este o boala, ci mai degraba un simptom al unei alte boli. Senzatiile de vertij si de dezechilibru pot cauza ameteala, dar acesti termeni descriu simptome diferite. Senzatia de vertij conduce la acea stare la care ne referim cand spunem ca parca „se invarte camera cu noi”. Dezechilibrul reprezinta o pierdere a echilibrului. Starea de ameteala reala consta in slabiciune, tulburare, ca atunci cand „ni se incetoseaza mintea” sau suntem pe punctul sa lesinam, informeazaLibertatea.

Nutritionist: „Mancarea ucide mai multi oameni decat alcoolul si fumatul la un loc”. Prof. dr. Nicolae Hancu este unul dintre cei mai renumiti specialisti in diabet zaharat, nutritie, obezitate si dislipidemii din tara. Este membru de onoare al Academiei Romane si profesor al Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu Cluj. Are o cariera de 50 de ani in medicina, a publicat numeroase carti si lucrari, a vazut si a tratat, cel mai probabil, zeci de mii de pacienti de-a lungul anilor. Profesorul Hancu nu este un nutritionist cu viziuni extreme, nu iti interzice sa mananci anumite alimente, dar iti recomanda echilibru alimentar si miscare multa, elemente care ajuta la prevenirea bolilor care fac ravagii si ucid milioane de oameni: diabet, obezitate, boli cardiovasculare si cancer. „Este interzis sa interzicem, trebuie sa fie un echilibru in toate, iar aceasta se invata pe parcurs￯, spune profesorul Hancu. Cat despre preventie, specialistul clujean afirma ca este ￯cea mai buna forma de tratament”, scrieDoctorulZilei.ro.

Ce se intampla in corpul tau dupa ce bei o ceasca de cafea. Lumea e impartita in doua tabere cand vine vorba de cafea: cei care o urasc si cafegii. Iata ce spune stiinta despre consumul regulate de cafea. Cafeaua mareste starea de alerta, regleaza tensiunea arteriala, dar irita intestinele si ne creste iritabilitatea, din cauza productiei de adrenalina. Cafeaua de dimineata este ritualul multora la inceput de zi. Dupa ce am dat pe gat prima inghititura simtim ca ni se activeaza creierul si devenim alerti intr-un timp record. Cercetatorii de la Universitatea Harvard au remarcat ca nu ne mai simtim obositi datorita cofeinei care inhiba receptorii din creier responsabili cu starea de oboseala. Insa excesul de cafea ne face ranchiunosi, morocanosi si predispusi la depresie. Regleaza presiunea arteriala. Dupa ce bem cafeaua de dimineata inima incepe sa bata mai repede pentru ca actioneaza ca un vasoconstrictor asupra venelor. Aportul de antioxidanti din cafea repara problemele organismului si reduce riscul producerii de infarct. Pe de alta parte, excesul de cafea poate ridica nivelul colesterolului, duce la aparitia osteoporozei la femei si produce insomnii, anuntaClick.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro