Sari direct la conținut

Utile: Esti sau nu depresiv? Testeaza-te singur; Cinci virtuti terapeutice ale teiului; Ceasca de sanatate: Tonice care stimuleaza performantele intelectuale; Fara televizor pentru copiii mai mici de trei ani, spun medicii

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Cinci virtuti terapeutice ale teiului. Unul dintre cele mai cunoscute efecte ale teiului este cel calmant. Dar florile galbene si parfumate au si alte beneficii pentru sanatate. Afla care sunt acestea. O cana cu ceai de tei inainte de culcare asigura un somn linistit. Acest lucru se datoreaza uleiului volatil cu actiune sedativa si antispastica din florile de tei. Prepara o infuzie din 20 g de flori la un litru de apa clocotita. Bea o cana cu ceai dupa masa de seara si una chiar inainte de culcare. Persoanele care sufera de anxietate ori de hiperexcitabilitate nervoasa pot dormi pe o perna umpluta cu flori de tei uscate. Aroma lor va avea un efect de relaxare. Mai poti lua si 4-5 ml de tinctura de flori de tei la culcare. Atentie la dozare: daca bei mai mult de trei cani pe zi, teiul poate avea efect invers celui dorit, scrie Adevarul.

Ceasca de sanatate: Tonice care stimuleaza performantele intelectuale. Deseori, trebuie sa facem fata unei perioade solicitante din punct de vedere intelectual. Fie ca pregatim sustinerea unei lucrari de specialitate sau ne asteapta o sesiune de examene cand trebuie sa asimilam noi cunostinte in timp record. In astfel de situatii, avem nevoie de tonice care sa ne stimuleze puterea de concentrare. Cu ajutorul unor cocteiuri de legume , de fructe si de ceaiuri, cu un continut ridicat de vitamine si de minerale ,vom reusi aceasta performanta: Lamaia, bogata in substante active, cum ar fi :calciul si potasiul in special, este un leac extraordinar pentru numeroase afectiuni : hipertensiunea arteriala, obezitatea, migrenele ,scorbutul, nevralgiile, hemoragiile, anunta Click.

Esti sau nu depresiv? Testeaza-te singur! Nu e nevoie de multa stiinta pentru a afla daca treceti printr-o depresie. Expertii va ofera un scurt ghid pentru a identifica usor boala. Cel mai simplu, depresia se recunoaste din limbajul nonverbal. Daca zilnic tristetea este cuvantul de ordine si, daca, in plus, nu va mai ingrijiti, reactionati mai lent sau va concentrati mai greu la ce aveti de facut, e cazul sa apelati la un psiholog. Cei care considera ca primele semne sunt irelevante sunt invitati sa faca o introspectie si sa raspunda sincer la cateva intrebari. Ideile de suicid apar cand boala e severa Daca in ultimele doua saptamani ati avut simptome ca tristete, oboseala, neliniste, probleme de concentrare, insomnie si somnolenta, modificari ale apetitului, sentimente de vinovatie, de inutilitate, dureri de cap sau stomac care nu cedeaza la tratament, iritabilitate, ganduri legate de moarte sau de sinucidere, inseamna ca depresia este deja instalata, informeaza EVZ.

Fara televizor pentru copiii mai mici de trei ani, spun medicii. Parintii nu ar trebui sa-si lase copiii in fata televizorului pana la varsta de trei ani, pentru ca dezvoltarea lor fizica si emotionala sa nu aiba de suferit, recomanda specialistii britanici. Potrivit unui articol publicat in revista medicala „Archives Of Disease In Childhood” si citat de cotidianul Daily Mail, un copil nascut astazi petrece nu mai putin de un an in fata televizorului pana la varsta de sapte ani. Timpul indelungat petrecut de copii la televizor le creste riscul de a deveni obezi si de a dezvolta boli cardiovasculare si diabet zaharat de tip 2. Privitul la televizor poate avea urmari si asupra psihicului celor mici. Ei sunt predispusi sa dezvolte deficit de atentie si sa aiba probleme in a crea relatii sociale. Dr. Aric Sigman, medic pediatru, recomanda in articolul publicat in revista medicala reducerea drastica a numarului ore petrecute de copii in fata micului ecran. Acesta este de parere ca un copil mai mic de trei ani nu ar trebui lasat deloc sa se uite la desene animate sau la alte emisiuni, scrie Adevarul.

Castanele proaspat culese alina reumatismul. O vorba din batrani spune ca, daca tii in buzunare castane, nu vei suferi de dureri de spate. Specialistii revistei Libertatea pentru femei confirma: aceste fructe de toamna calmeaza suferintele reumatismale. Si beneficiile lor/ entru a profita din plin de substantele benefice pe care le contin, lasa castanele sa se usuce in incaperi bine aerisite si cu temperatura placuta, timp de trei saptamani. Apoi le vei pisa cu tot cu coaja (dupa ce ai inlaturat ghimpii, fireste), iar faina astfel obtinuta o macini in masina de cafea. Ce trateaza faina de castane: Dureri reumatice: se zdrobesc 40 de castane proaspat culese, se pun intr-un borcan si se toarna alcool. Se lasa la macerat 20 de zile, se strecoara, iar cu lichidul obtinut se maseaza zona dureroasa ori de cate ori este nevoie. Varice sau flebita: se prepara cataplasme din patru linguri de faina de castane amestecata cu patru linguri de iaurt. Pasta astfel obtinuta se aplica pe zona afectata, care se acopera apoi cu o folie din nylon si se leaga, fara a strange. Se lasa sa actioneze una-doua ore, de cate ori este nevoie, anunta Libertatea.

Top sase mituri despre slabit. Toata lumea da sfaturi de slabit pentru ca toata lumea pare a fi specializata in nutritie in in dietele de slabit. Insa asa ajung sa se transmita informatii false, de la o persoana la alta, pentru ca intr-un final ele sa fie de luate de bune. Iata 6 mituri frecvente privind curele de slabire care circula printre femei! Nu trebuie sa excludem total grasimile din dieta, caci si acestea joaca un rol important in organism. Dar ca sa intelegem de ce unele grasimi sunt bune, trebuie sa stim cate ceva despre colesterol. Acesta este o substanta grasa, produsa in principal de ficat. Un nivel sanatos de colesterol in sange este absolut necesar pentru producerea de hormoni si pentru buna functionare a metabolismului celular. Exista colesterol bun, HDL, si colesterol rau, LDL. Colesterolul rau, care se gaseste in grasimile saturate din carne, branza, unt, produse de patiserie etc, se depune pe peretii interiori ai arterelor, informeaza Click.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro