Sari direct la conținut

Utile: Femeile care mananca grasimi sunt predispuse la depresie; Nou tip de colesterol "rau"; Recipientele din plastic pot provoca boli de inima; Viitorul poate fi citit in hormonii de stres

HotNews.ro

Secretul relatiei de succes: impartirea sarcinilor creste libidoul. Cuplurile care isi impart treburile casnice sunt mai fericite decat cele in care doar unul dintre parteneri se ocupa de menaj. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Western Ontario din Canada. Oamenii de stiinta sustin ca impartirea treburilor casnice ajuta la cresterea libidoului in cuplu, scrie Gandul.

Cat de nociv este uleiul folosit. Initiativele de reciclare a uleiului uzat se pot numara pe degetele de la o singura mana, desi acesta este un deseu toxic care afecteaza atat mediul inconjurator, cat si sanatatea oamenilor. Pentru organizatia constanteana Mare Nostrum, faptul ca pe litoralul romanesc exista foarte multe restaurante unde este folosit uleiul, a fost punctul de plecare in gandirea unei campanii de constientizare a pericolelor ce rezida in aruncarea uleiului folosit la intamplare, explica directorul executiv al organizatiei, Mihaela Candea pentru EvZ.

Femeile care mananca grasimi sunt predispuse la depresie. Alimentele bogate in grasimi saturate si in zaharuri favorizeaza aparitia depresiei la femei, provocand stari emotionale fluctuante, potrivit unui nou studiu realizat de cercetatorii australieni. Cercetatorii de la Universitatea din Melbourne au aratat ca fluctuatiile emotionale sunt mai frecvente in cazul femeilor care consuma alimente ce contin un nivel mare de grasimi si zahar. Se pare ca starile de spirit schimbatoare sunt mai des intalnite la femeile, cu varste intre 20 si 93 de ani, care timp de mai mult de zece ani au mancat in principal mancare procesata si bogata in grasimi, scrie Romania libera.

Nou tip de colesterol „rau”. Riscul bolilor cardiovasculare este dat nu doar de nivelul colesterolului „bun“ (HDL) si „rau“ (LDL), ci si de valorile in sange ale unui nou tip de colesterol, numit lipoproteina A, au descoperit de curand un grup de cercetatori din mai multe tari europene. In cadrul unui studiu in care au fost monitorizati 16.000 de voluntari, specialistii italieni, britanici, suedezi si germani au observat ca unul din sase europeni prezinta o variatie genetica ce determina cresterea nivelului lipoproteinei A in sange. Prin urmare, aceste persoane au un risc de patru ori mai mare de a suferi un infarct decat persoanele care nu au aceste gene, scrie Adevarul.

Recipientele din plastic pot provoca boli de inima. Expunerea la anumite chimicale care se gasesc in plasticul din care sunt confectionate ambalajele poate duce la aparitia bolilor cardiovasculare, sustin oamenii de stiinta britanici si americani. Substanta vinovata de afectiunile de inima se numeste bisfenol A. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au testat 1.493 de subiecti cu varsta cuprinsa intre 18 si 74 de ani. Ei au fost supusi la diferite teste clinice pentru a vedea daca substanta care se gaseste in sticlele de plastic are vreun efect negativ asupra organismului, scrie Gandul.

Cinci alimente pentru o inima sanatoasa. Afinele, somonul, soia, ovazul si spanacul previn afectiunile cardiace si complicatiile care pot aparea din cauza lor. Pentru a preveni bolile cardiovasculare, care reprezinta principala cauza de mortalitate la romani, mentinerea sanatatii inimii este esentiala. Pe langa miscare, renuntarea la fumat si reducerea stresului, alimentatia joaca un rol major in protejarea inimii, alimente precum afinele, somonul, soia si spanacul fiind in topul celor mai bune produse, scrie EvZ.

Viitorul poate fi citit in hormonii de stres. O tanara cercetatoare din Basel (Elvetia) primeste joi Premiul Latsis pentru activitatea sa, care permite o mai buna stabilire a pronosticurilor in cazul pneumoniei sau al atacului cerebral. „Daca intra un leu in aceasta camera, pulsul va creste si in corp se declanseaza o serie de evenimente”, spune Mirjam Christ-Crain. Fie ca stresul se datoreaza lucrului in exces, fie unui infarct, cascada de hormoni eliberati va fi aceeasi, arata cercetatoarea, scrie Romania libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro