Sari direct la conținut

Utile: Ficatul si rinichii, principalele organe care trebuie detoxifiat; Miscarea mentine inima in forma; Cum poti sa eviti cariile dentare, iar berea protejeaza oasele femeilor

HotNews.ro

Pregatiri pentru vaccinarea antigripala. In SUA, de la sfarsitul lunii incepe campania de vaccinare contra gripei obisnuite. In Romania va debuta cel mai probabil in octombrie. Autoritatile sanitare din SUA fac pregatiri asidue pentru campaniile de vaccinare contra gripei de sezon, dar si a virusului A/H1N1. Dentistii, paramedicii, farmacistii si medicii pensionari urmeaza sa fie mobilizati pentru a vaccina cel putin jumatate din populatie, noteaza EvZ.

Ficatul si rinichii, principalele organe care trebuie detoxifiate. Organismul uman are anumite canale prin care elimina toxinele, insa poate fi „ajutat” si cu produse detoxifiante. Trei produse naturale pentru detoxifierea ficatului, rinichilor si colonului – principalele organe care „lucreaza” cu toxinele au aparut, recent, pe piata din Romania. Potrivit specialistilor, acestea sunt principalele trei organe care acumuleaza toxine, blocand apoi functionarea normala a organismului. Principalii „vinovati” sunt poluarea si alimentatia nesanatoasa, care ne slabesc sistemul imunitar. Procesul de detoxifiere consta in purificarea sangelui sau curatarea organismului, pierderea toxinelor facandu-se prin organele care contin canalele de eliminarea a acestora, scrie Gandul.

Miscarea mentine inima in forma. In Europa, aproximativ 50 la suta din decese survin pe fondul bolilor cardiovasculare. Cauzele principale sunt bolile coronariene, urmate indeaproape de accidentul vascular cerebral (AVC). Sportul este una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a acestora. Intr-o masura aproximativ egala cu evitarea fumatului si cu alimentatia echilibrata, activitatea fizica mentine starea de sanatate a vaselor de sange si a inimii, noteaza Adevarul.

Cum poti sa eviti cariile dentare. Preocuparea pentru sanatatea dintilor trebuie sa inceapa inca de la trei ani, atunci cand copilul va face prima sa vizita la stomatolog . Apa, ceaiul si pestele oceanic sunt principalele surse de fluor, element despre care medicii stomatologi spun ca reduce evolutia cariei dentare. „Cea mai importanta sursa de fluor este apa, desi, la noi in tara, ea nu este imbogatita cu acest element, asa cum se intampla in SUA, spre exemplu. O alta sursa foarte bogata in fluor este arborele de ceai, in speta ceaiul negru, ceaiul verde si cel alb. Acelasi lucru se poate spune si despre pestele oceanic (sardinele, macroul, scrumbia, tonul, somonul, codul, rechinul), fructele de mare si algele”, declara dr. Corina Zugravu, medic primar Igiena alimentatiei si nutritiei, membru al Fundatiei pentru Alimentatie Sanatoasa, noteaza Gandul.

Berea protejeaza oasele femeilor. Consumul regulat de bere le ajuta pe femei sa previna osteoporoza, o afectiune care consta in demineralizarea oaselor si care survine, in cele mai multe cazuri, dupa instalarea menopauzei. Studiul care confirma acest efect al berii a fost realizat de cercetatorii spanioli de la Universitatea Extremadura, care sustin ca femeile consumatoare de bere au oasele mai puternice si prezinta mai putine riscuri de a face osteoporoza, noteaza Adevarul.

Antibioticele distrug efectul contraceptivelor. Pe durata tratamentului cu antibiotic, specialistii recomanda utilizarea unei metode de protectie suplimentara, in afara anticonceptionalelor. Ginecologii atentioneaza ca antibioticele distrug efectul pilulelor anticonceptionale si, pentru a evita o sarcina nedorita, e bine ca pe perioada administrarii antibioticelor sa fie utilizata in paralel si o alta metoda contraceptiva. „Antibioticele distrug efectul pilulelor contraceptive, sustine dr. Ruxandra Dumitrescu. Pentru a evita aparitia unei sarcini este indicat sa folosim pe timpul tratamentului cu antibiotic si o alta metoda de protectie, cum ar fi prezervativul”. Potrivit specialistului, pentru a spori eficacitatea contraceptivelor este indicat ca, in loc de o pastila pe zi, doza sa fie marita la doua pilule, una dimineata si una seara. Antibioticele favorizeaza distrugerea hormonilor din pilula, explica ginecologul Dumitrescu, sau distrug bacteriile prezente in tubul digestiv impiedicand astfel absorbtia hormonilor, scrie Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro